De kwaliteit van uw bestemmingspagina is een van de vele factoren waarmee de kwaliteitsscore van uw zoekwoord wordt bepaald. Als vervolg op de berichten Wat kost AdWords? en Wat is mijn kwaliteitsscore en hoe kan ik deze verbeteren? willen we u graag meer vertellen over de kwaliteit van bestemmingspagina's en u richtlijnen en tips geven voor het verbeteren van deze kwaliteit.

Google gaat uit van het idee dat de webpagina waarop iemand na een klik op een advertentie terechtkomt, zeer relevant en nuttig moet zijn voor de ingevoerde zoekopdracht. We hebben daarom richtlijnen opgesteld om de kwaliteit van bestemmingspagina's te evalueren en in de kwaliteitsscore te verwerken. Als u zich goed bewust bent van deze richtlijnen, kunt u de kwaliteitsscore van uw bestemmingspagina verbeteren, waardoor de kosten per klik (CPC) van uw zoekwoord verlaagd kunnen worden.

Verbeter de kwaliteitsscore van uw bestemmingspagina!
De kwaliteitsscore van uw bestemmingspagina wordt berekend aan de hand van drie factoren: relevante en originele inhoud, duidelijkheid en overzichtelijkheid. Hieronder hebben we enkele richtlijnen en tips op een rij gezet die u kunt gebruiken om de kwaliteit van uw bestemmingspagina te behouden of te verbeteren.

1. Zorg voor relevante en originele inhoud!
- Probeer ervoor te zorgen dat uw gebruikers snel op uw site kunnen vinden wat in de advertentie wordt beloofd.
- Maak een link naar de pagina op uw site met de meest nuttige informatie over het product of de service in uw advertentie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de link rechtstreeks naar het product verwijst waarvoor u adverteert, en niet naar de indexpagina.
- Gebruik geen sites die als enige doel hebben om verkeer om te leiden naar een moederbedrijf of naar overbruggingspagina's die het uiterlijk van de site van het moederbedrijf imiteren.

2. Wees duidelijk!
- Voorkom wijzigingen in de werking of instellingen van browsers van gebruikers (zoals de functionaliteit van de knop 'Vorige' of het formaat van het browservenster).
- Gebruik geen sites die automatisch software installeren.
- Geef gebruikers toegang tot de inhoud van uw site zonder dat ze zich hiervoor moeten registreren, of geef hen in elk geval een voorbeeld van wat ze kunnen krijgen als ze zich registreren.

3. Wees overzichtelijk!
- Bied gebruikers een korte en eenvoudige methode waarmee ze het product of de aanbieding in uw advertentie kunnen kopen of ontvangen.
- Maak geen gebruik van pop-ups, pop-unders en andere storende elementen op uw site.
- Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina snel wordt geladen. Lees hier meer over hoe u de laadtijd kunt verbeteren.

Tip: Hier kunt u meer informatie vinden over onze richtlijnen voor de kwaliteit van bestemmingspagina's en sites.


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team