Wanneer u met Google AdWords adverteert, moet u de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden in de gaten houden, aangezien deze effect heeft op zowel uw advertentiekosten als uw advertentiepositie. U kunt uw CPC (kosten per klik) laag houden door ervoor te zorgen dat de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden goed is. In dit bericht zullen we dieper ingaan op kwaliteitsscores en u de beste tips geven over het verbeteren van kwaliteitsscores.

Hoe wordt mijn kwaliteitsscore berekend?
Zoals we in het vorige bericht hebben uitgelegd, wordt voor elk van uw zoekwoorden een afzonderlijke kwaliteitsscore berekend. De score wordt gebaseerd op verschillende factoren die de relevantie van het zoekwoord meten voor uw advertentietekst en de zoekopdracht van de gebruiker. Deze factoren zijn onder andere:

* De historische klikfrequentie (CTR) van het zoekwoord en de bijbehorende advertentie op Google;
* Uw accountgeschiedenis, die wordt bepaald aan de hand van de klikfrequentie voor alle advertenties en zoekwoorden in uw account;
* De historische klikfrequentie van de zichtbare URL's in de advertentiegroep;
* De kwaliteit van uw bestemmingspagina;
* De relevantie van het zoekwoord voor de advertenties in de advertentiegroep;
* De relevantie van het zoekwoord en de bijbehorende advertentie voor de zoekopdracht;
* De prestaties van uw account in de geografische regio waar de advertentie wordt weergegeven.

Gebruik het Diagnostisch hulpprogramma!
Gebruik het Diagnostisch hulpprogramma voor advertenties in uw account om de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden te controleren. U vindt dit hulpprogramma op het tabblad 'Zoekwoorden' op de pagina met details over de advertentiegroep. Plaats de muisaanwijzer op het pictogram van het vergrootglas naast een zoekwoord in uw advertentiegroep. Er verschijnt een Help-ballon met informatie over uw kwaliteitsscore. Als u merkt dat sommige van uw zoekwoorden een lage kwaliteitsscore hebben, kunt u de onderstaande tips doornemen. Deze kunnen u helpen uw kwaliteitsscore te verbeteren.

Hoe kan ik mijn kwaliteitsscore verbeteren?
De beste manier om de prestaties van uw zoekwoorden te verbeteren zonder uw biedingen te verhogen, is om uw zoekwoorden te optimaliseren. Als uw kwaliteitsscore laag is, gebruikt u mogelijk zoekwoorden, advertenties of bestemmingspagina's die niet getarget of relevant genoeg zijn. We raden u daarom aan de onderstaande optimalisatietips toe te passen om beter getargete en relevantere advertenties te maken, aangezien zowel adverteerders als potentiële klanten daarvan profiteren.

1. Stel uw advertentiedoelstellingen vast!
Met deze doelstellingen in het achterhoofd kunt u vervolgens uw strategie bepalen. Als u bijvoorbeeld een hogere ROI wilt genereren, moet u zich richten op het maken van kwaliteitsadvertenties waarop alleen gebruikers zullen klikken die zoeken naar wat u te bieden heeft. Zorg er vervolgens voor dat de advertentie-URL's naar bestemmingspagina's verwijzen waarop uw potentiële klanten snel de aanbiedingen uit uw advertenties kunnen vinden.
2. Organiseer uw account en maak een campagnestructuur!
Als u bijvoorbeeld een makelaarsbedrijf heeft, kunt u het beste minstens twee campagnes maken; een voor het verkopen van huizen en een voor het kopen van huizen. U kunt dit nog verder specificeren door advertentiegroepen te maken voor bijvoorbeeld nieuwbouwhuizen, eerder bewoonde huizen, enzovoort. Daarnaast kunt u overwegen of u regionale targeting wilt opnemen in uw campagnestructuur. Als u uw producten alleen in Amsterdam verkoopt, bereikt u de juiste gebruikers sneller als u alleen Amsterdam target (en niet heel Nederland).
3. Kies relevante zoekwoorden en plaatsingen!
Probeer te bedenken welke zoekwoorden uw product of service het beste omschrijven en groepeer deze in verschillende thema's. Daarnaast kunt u uitsluitingszoekwoorden gebruiken om te voorkomen dat u vertoningen ontvangt van gebruikers die iets anders zoeken dan wat u te bieden heeft. Een voorbeeld: als u een makelaar bent, kunt u uitsluitingszoekwoorden als 'verhuur', 'huren' en 'huurwoning' toevoegen, zodat mensen die huurwoningen zoeken uw advertentie niet te zien krijgen. Als deze mensen op uw advertentie zouden klikken, zou dit namelijk niet relevant voor u zijn en alleen maar uw klikfrequentie verlagen.
4. Schrijf duidelijke en getargete advertenties!
Zorg ervoor dat de inhoud van uw advertenties de aandacht van uw potentiële klanten trekt en uw bedrijf onderscheidt van uw concurrenten. Als u uw zoekwoorden in uw advertentietekst gebruikt, worden deze woorden vetgedrukt weergegeven, waardoor ze meer opvallen. Daarnaast vergroten advertentieteksten met calls-to-action, zoals 'koop hier' of 'verkoop meteen', de kans dat de gebruiker ook daadwerkelijk op uw advertentie klikt.
5. Optimaliseer uw website voor conversies!
Als u een beter rendement op uw investering wilt genereren, moet u ervoor zorgen dat potentiële klanten snel de aanbieding uit de advertentie kunnen vinden. Als uw advertentie bijvoorbeeld gebruikers target die een nieuw huis willen kopen in Maastricht, zou een gebruiker na een klik op de advertentie moeten worden omgeleid naar een webpagina waarop huizen in Maastricht te koop worden aangeboden. Een dergelijke pagina is veel beter getarget dan een start- of indexpagina voor een makelaarsbedrijf waarop de gebruiker zelf naar nieuwe huizen moet zoeken.
6. Houd uw accountprestaties bij!
Door rapporten te genereren en accountstatistieken zoals klikfrequentie, kwaliteitsscore en biedingsschattingen voor de eerste pagina bij te houden, kunt u bekijken welke campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden het beste presteren en welke verbeterd zouden kunnen worden. Test en verbeter uw campagnes om de gewenste resultaten te bereiken.

Lees hier meer over deze tips. We raden u ook aan om de andere optimalisatietips op deze site door te nemen.

Tip: In het laatste deel van deze serie bespreken we de kwaliteit van bestemmingspagina's en het effect ervan op uw kwaliteitsscore.


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team