In het huidige economische klimaat wordt het belang van door gegevens aangestuurde marketing en besluitvorming voor websites steeds groter. Er is meer behoefte dan ooit aan mensen die goed overweg kunnen met Google Analytics.

U kunt nu een gratis online cursus volgen over webanalysetechnieken en hulpprogramma's voor implementatie, beheer en analyse in Google Analytics. Daarnaast kunt u ook uw kennis van Google Analytics testen met de Google Analytics IQ-test, ofwel de Google Analytics Individual Qualification-test.

De kosten voor de test bedragen $50 USD en u moet een score van ten minste 75% halen om te slagen. We raden u daarom aan de online cursus door te nemen voordat u de test aflegt, zelfs als u al ruime kennis heeft van Google Analytics. Als u slaagt voor de test, wordt u geregistreerd als gekwalificeerd voor Google Analytics. De test is overigens momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Raadpleeg de Conversion University voor meer informatie over de Google Analytics IQ-test of om de Google Analytics IQ-lessen te volgen. U vindt hier ook een sectie met veelgestelde vragen en een link naar de IQ-test.

Veel succes!


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team