Wat is de beste positie voor mij?
Positie 1 lijkt uiteraard het aantrekkelijkst! Maar is dat ook echt de beste positie voor u? Volgens sommige klanten is het ROI, rendement op investering, hoger als hun advertenties op lagere posities worden weergegeven. Andere klanten zijn alleen geïnteresseerd in hoge posities.

Hoe bepaal ik welke positie het beste voor mij is?
Als u wilt weten welke positie het beste is voor welke zoekwoorden en de resultaten wilt bekijken op het gebied van verkopen, registraties of ander winstgevend gebruikersgedrag, kunt u het gratis hulpprogramma voor het bijhouden van conversies gebruiken. Google Analytics biedt nog gedetailleerdere gegevens waarmee u het gedrag van uw kopers nauwkeurig kunt bijhouden. Zoek uit welke posities het beste werken voor uw website en uw verkoopcijfers, en beheer op basis van deze gegevens de positie van uw advertentie.

Hoe beheer ik de positie van mijn advertentie?
Met Positievoorkeur kunt u posities die geen winst opleveren, vermijden en investeren in effectieve posities. U kunt uw biedingen in slechts twee stappen configureren. Activeer de functie Positievoorkeur in uw campagne-instellingen. Vervolgens kunt u een positie tussen 1 en 10+ selecteren voor elk zoekwoord in elke advertentiecampagne.

Wordt mijn advertentie altijd weergegeven op mijn voorkeurspositie?
Zelfs als u een voorkeurspositie heeft ingesteld, kunnen we niet garanderen dat uw advertentie altijd op deze voorkeurspositie wordt weergegeven. Als u besluit uw advertentie alleen nog te laten weergeven op de topposities, maar de vereiste kwaliteitsscore of klikprijs wordt niet bereikt, wordt uw advertentie niet weergegeven. Als u besluit dat uw advertentie op lagere posities moet worden weergegeven, kan deze nog steeds op een hogere positie worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld besluit dat u uw advertentie niet wilt laten weergeven op positie 1-4 en er slechts twee andere advertenties voor een bepaald zoekwoord worden weergegeven, kan het zijn dat uw advertentie op positie 3 wordt weergegeven.