In ons eerste bericht in deze reeks hebben we de verschillende taken en activiteiten behandeld die uw klanten mogelijk online uitvoeren. Waarschijnlijk zoeken ze niet alleen op Google maar bladeren ze ook op winkelsites, lezen ze het nieuws en onderhouden ze online sociale contacten met vrienden.

Met advertenties in het inhoudsnetwerk van Google kunt u uw potentiële klanten bereiken terwijl ze relevant online materiaal doorzoeken. Vandaag kijken we naar de manier waarop u uw advertenties kunt targeten op inhoud om de juiste gebruikers op het juiste moment te bereiken.

Targeting
Het inhoudsnetwerk van Google bestaat uit miljoenen sites, van sites van grote merken tot zeer specialistische sites, zoals blogs en forums over bepaalde onderwerpen. U krijgt de beste resultaten als u uw advertenties voornamelijk weergeeft voor gebruikers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw product of service.
Met de technologie voor contexttargeting van Google worden uw advertenties automatisch getarget op relevante inhoud op internet, zodat uw boodschap de juiste doelgroep op het juiste moment bereikt.

Hoe werkt het?
Door de miljoenen pagina's op internet te scannen, analyseert de technologie voor contexttargeting van Google de inhoud van verschillende webpagina's om het thema van elke pagina te bepalen. Vervolgens kijkt het systeem naar de zoekwoorden en advertentietekst in uw advertentiegroepen en koppelt de meest relevante advertenties op thema aan de meest relevante pagina's, zodat uw advertenties worden vertoond aan geïnteresseerde gebruikers.
Als u bijvoorbeeld digitale camera's verkoopt, kan ons systeem uw advertenties weergeven naast een nieuwsbericht waarin de nieuwste technologie voor digitale fotografie wordt besproken. In dit geval weet u dat een gebruiker die heeft doorgeklikt naar deze webpagina, waarschijnlijk iets bij u wil kopen.

Wat betekent dit voor u?
U kunt controleren of u bent aangemeld voor weergave van advertenties in het inhoudsnetwerk op de pagina met instellingen voor elke campagne. Zodra u bent aangemeld, geven we uw advertenties automatisch weer op de meest relevante sites door uw bestaande zoekwoordenlijsten en advertentieteksten te scannen. Als u uw campagnes wilt verfijnen om nog meer getargete resultaten te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u advertentiegroepen met een duidelijk thema heeft, net zoals wanneer u een zoekcampagne optimaliseert.

Als u een andere benadering dan contexttargeting wilt gebruiken, kunt u positietargeting gebruiken. U kunt dan handmatig specifieke sites of secties van sites kiezen waarop u uw advertenties wilt weergeven. Deze vorm van targeting werkt het beste als u precies weet waar u uw advertenties wilt weergeven en als u marketingdoelstellingen heeft die meer gericht zijn op
naamsbekendheid.

Wat nu?
Tot zover onze behandeling van targeting in het inhoudsnetwerk. De volgende keer behandelen we hoe u in het inhoudsnetwerk uw kosten effectief kunt controleren en uw biedingen kunt beheren om ervoor te zorgen dat u een optimaal rendement uit uw advertentie-investeringen kunt halen. Tot de volgende keer! Voor nu kunt u altijd uw vragen stellen op ons Helpforum.Gepost door Ciaran, Customer Marketing Team