In de reeks over het bijhouden van conversies volgt ditmaal een blogpost over hoe te starten met het bijhouden van conversies. U kunt starten met het bijhouden van conversies door te klikken op 'Conversies bijhouden' onder de Campagnebeheer tab in uw AdWords account.
U dient hiervoor te beschikken over een standaard editie AdWords account voordat u conversies kunt gaan bijhouden.

Wanneer u klaar bent, kunt u op 'een actie maken' klikken en de stappen volgen om uw eerste actie te maken.
Als u eenmaal uw actie hebt gecreëerd, klikt u op 'Bewaar actie en krijg een code'. Uw AdWords account zal een aparte code voor uw account maken.

Wat is uw conversiepagina?

Veel mensen weten niet zeker waar ze de code op hun website moeten plaatsen en daarom hebben we een voorbeeld conversiepagina voor u samengesteld.
U moet onthouden dat u tot 30 acties op uw website kunt hebben, maar dat u er voor moet zorgen dat er 1 conversiecode op uw conversiepagina wordt geïnstalleerd.

De code om uw conversies bij te houden, moet worden geplaatst op een pagina die direct volgt op de actie die u wenst te meten. In het bovengenoemde voorbeeld, willen we de verkoop van camera's meten als gevolg van klikken op één van de advertenties.

De actie in dit geval is klikken op 'Maak betaling' en de enige manier om dit na te gaan is te traceren hoeveel mensen naar pagina 6, de 'Bedankt voor uw bestelling' pagina, gaan.

De code op uw website plaatsen!
Om de conversiecode te installeren heeft u toegang nodig tot de HTML code van uw website. Indien u geen toegang heeft, dan dient u uw webmaster te contacteren om deze code voor u te installeren.

U kunt de functie 'conversies bijhouden' samen met Analytics gebruiken, zodat u twee codes op uw conversie pagina heeft. U hoeft echter, maar één stuk conversiecode op iedere pagina zetten anders zullen we meerdere conversies meten in plaats van één zodat u geen helder beeld krijgt van de performance van uw campagnes

Bevestig de Code!
U moet de code bevestigen binnen uw AdWords account wanneer deze op uw website is geplaatst. Als u uw code bevestigt kunt u tegelijkertijd verifiëren of de code wel degelijk werkt.

U kunt ervoor kiezen om de code direct te bevestigen, als u het gedeelte van de code op uw website heeft geplaatst, of u kunt terugkomen en het later doen. U kunt uw acties op elk moment zien en bewerken door simpelweg op de 'Conversies bijhouden' link te klikken onder uw Campagnebeheer tab.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over onze blog post wil ik u graag uitnodigen om deze te stellen/plaatsen via ons Helpforum. Tevens zullen wij in een laatste blog post over conversies bijhouden verder ingaan op hoe u uw CPC-biedingen kunt aanpassen gebaseerd op uw conversies.