De laatste post in onze reeks over het bijhouden van conversies. We zullen verder ingaan op waarom het nu belangrijk is om conversies bij te houden en tevens uitleggen hoe u dit kunt doen.


Waarom conversies bijhouden?

Het is belangrijk om goed te weten hoe u uw advertentiebudget besteedt, om zo het maximale rendement uit Google AdWords te halen. Wanneer u weet
welke zoekwoorden verkopen genereren, is het makkelijker om knopen door te hakken en te bepalen welke zoekwoorden belangrijk voor u zijn, zodat u uw ROI maximaliseert. U bepaalt zelf welke zoekwoorden het waard zijn om in te investeren.

Hoewel de CTR goed laat zien hoe relevant zoekwoorden zijn in verhouding tot uw product of website, vertelt het niet wat er gebeurt nadat de gebruiker op uw website komt of hoe winstgevend uw zoekwoorden zijn. Daarom is het bijhouden van conversies belangrijk.


Strategisch Bieden

Om goede resultaten voor uw AdWords account te behalen, is het belangrijk om strategisch te bieden. Strategisch bieden kunt u doen door te identificeren hoeveel uw zoekwoorden kosten in verhouding tot hoeveel winst ze opbrengen. Als u dit eenmaal heeft uitgezocht, kunt u uw biedingen aanpassen om zo uw ROI te maximaliseren.

1. Waardevolle zoekwoorden identificeren
Nadat u het bijhouden van conversies heeft geïmplementeerd, raden wij u aan een paar weken te wachten voordat u grote beslissingen maakt over welke zoekwoorden winstgevend zijn en voor welke zoekwoorden u aanpassingen moet maken. Als u eenmaal genoeg data heeft verzameld, zult u in een sterkere positie verkeren om te bepalen hoe winstgevend uw zoekwoorden zijn met hun huidige CPC-biedingen en bent u in staat de CPC biedingen succesvol aan te passen.

2. Pas uw bieding aan
Als een zoekwoord een hoge conversieratio en een lage gemiddelde CPC heeft, kunt u overwegen de CPC-bieding te verhogen. Dit kan de zoekwoordpositie verbeteren, uw advertenties meer zichtbaarheid geven en hopelijk ook het aantal klikken verhogen. Dit kan weer resulteren in meer conversies en wellicht ook een verhoging van uw ROI.

Tevens kunt u de CPC-bieding verlagen als een zoekwoord een lage conversieratio heeft en een hoge gemiddelde CPC. Een lagere CPC-bieding resulteert waarschijnlijk in een vermindering van de gemiddelde positie van een zoekwoord, het aantal impressies en klikken, en als een resultaat zal het een vermindering van kosten met zich meebrengen. Niet alleen kan deze strategie uw ROI verbeteren op slecht presterende zoekwoorden, maar het creëert ook ruimte in uw budget om meer te investeren in zoekwoorden met een beter rendement.

Onthoud dat internetverkeer voortdurend aan verandering onderhevig is. Het is belangrijk om uw CPC-biedingen regelmatig opnieuw te evalueren.

Kijk voor meer informatie en hulp bij het starten met het bijhouden van conversies hier. Daarnaast kunt u zoals gebruikelijk uw vragen en/of opmerkingen stellen/plaatsen via ons Helpforum.