Wij zijn verheugd als Google AdWords zijnde, iDEAL als een nieuwe betalingsmethode voor onze vooruitbetalende klanten te kunnen presenteren. Deze snelle en veilige real-time betalingsmethode boekt uw geld in enkele uren van uw bankrekening naar uw AdWords-account over (in tegenstelling tot enkele dagen, bij de huidige offline overboeking). Hierdoor kunt u nog gemakkelijker uw reclame-campagnes tijdig voorzien van voldoende budget.

Om gebruik te maken van de iDEAL betalingsoptie dient u te beschikken over een een bankrekening bij een bank die deel uitmaakt van het iDEAL online betalingsnetwerk. De meeste grote banken maken deel uit van dit netwerk (ABN AMRO, ING, Fortis, Postbank, Rabobank).

Deze nieuwe betalingsoptie kan gekozen worden bij elke nieuwe betaling die een klant maakt via de pagina "maak een betaling" in de AdWords account (zie foto). Zodra een iDEAL betaling wordt aangevraagd wordt u omgeleid naar een beveiligde site van onze betalingspartner. Dit bedrijf is een betrouwbare financïele dienstverlener die de iDEAL oplossing voor Google verwerkt. Selecteer uw bank en vanaf dat moment
belandt u in de veilige en vertrouwde omgeving van uw online bankieren account.


Vanaf dit punt heeft u uw normale bankgegevens nodig die u gebruikt voor uw online bankrekening (bijv. wachtwoorden, PIN-codes, Digipass, random reader of andere gegevens die u normaliter nodig heeft om in te loggen om een transactie uit te voeren via uw online bankrekening). Dit betekent/verzekert dat de transactie net zo veilig is als andere online bank transacties. Zodra de transactie is voltooid wordt het bedrag binnen enkele uren bijgeschreven op uw AdWords-account.

iDEAL overboeking is beschikbaar voor alle Nederlandse klanten die vooruitbetalen met hun AdWords-account in Euro. Daarnaast blijft de huidige offline overboeking ook bestaan als betalingsmethode. Nederlandse klanten hebben de keuze tussen beide opties wanneer ze een betaling willen doen. Wij vertrouwen er echter op dat u na één keer de voordelen te hebben ervaren blijft kiezen voor iDEAL als uw betalingsoptie.

Zoals gebruikelijk kunt u over dit en vele andere onderwerpen discussiëren op ons Online Helpforum.