In Juli 2005, introduceerde Google AdWords het minimum bod (het bod dat nodig is om uw zoekwoord actief te maken) gebaseerd op de kwaliteitsscore. Sindsdien, zijn er talloze verbeteringen in aangebracht zoals het meenemen van de kwaliteit en de laadtijd van de website.

Deze week worden daar wederom enkele verbeteringen/veranderingen aan toegevoegd waar we u van op de hoogte willen stellen.

  • De kwaliteitsscore gaat bepaald worden op het moment van elke zoekopdracht
  • Zoekwoorden worden niet meer als ‘inactief voor zoeken’ weergegeven in uw account
  • Het minimum bod in uw account zal worden vervangen door het eerste pagina bod

Verandering in meten van Kwaliteitsscore
De grootste verandering is het vervangen van het oude kwaliteitsscore systeem door een systeem dat de kwaliteit van een advertentie bij elke gerelateerde zoekopdracht evalueert. De factoren die de kwaliteitsscore bepalen blijven hetzelfde, alleen zal nu per elke zoekopdracht een kwaliteitsscore bepaald worden en niet per zoekwoord zoals eerder het geval was. Hierdoor worden de meest nauwkeurige en actuele prestatiegegevens gebruikt bij het bepalen of een advertentie moet worden weergegeven. Dit resulteert in meer vertoningen van uw advertentie bij relevante zoekopdrachten en minder bij irrelevante zoekopdrachten.

Zoekwoorden niet meer ‘inactief voor zoeken’
De nieuwe evaluatie van de kwaliteitsscore zorgt ervoor dat de zoekwoorden niet meer als ‘inactief voor zoeken’ in uw account verschijnen. Hierdoor kunnen alle zoekwoorden vertoond te worden in het Zoeknetwerk en Inhoudsnetwerk (tenzij gepauzeerd of verwijderd). De reden voor deze verandering is dat wij altijd op zoek zijn naar de beste manier om gebruikers relevante advertenties te tonen en daarnaast om voor adverteerders de ROI te maximaliseren door relevante advertenties van hoge kwaliteit aan te bieden.


Het minimum bod verdwijnt, eerste pagina bod verschijnt
Het overstappen naar de nieuwe kwaliteitsscore heeft tot gevolg dat het minimum bod niet langer in uw account vertoond zal worden. Hiervoor in de plaats komt het geschatte bod voor de eerste pagina. Het geschatte eerste pagina bod is, zoals de naam al aangeeft, het CPC bod dat nodig is om op de eerste pagina vertoond te worden. Van uw feedback hebben we geleerd dat het kennen van het minimumbod niet altijd helpt bij het krijgen van de gewenste advertentiepositie. We geloven dat de biedingen voor de eerste pagina een betere ondersteuning geven bij het behalen van uw advertentiedoelen

Voor meer informatie over de kwaliteitsscore kunt u terecht op ons Help Forum of bij de veelgestelde vragen in ons Helpcentrum.