Afgelopen september hebben we de Conversion Optimizer uitgebracht, een gratis functie van AdWords waarmee u CPA-biedingen (kosten per acquisitie) kunt beheren. Sindsdien heeft de Conversion Optimizer vele adverteerders geholpen tijd en geld te besparen. Nu kunnen we aankondigen dat de bètafase is afgelopen. We maken de functie ook beschikbaar voor meer campagnes: elke campagne waarvoor conversies worden bijgehouden met AdWords en die meer dan 200 conversies heeft gegenereerd in de afgelopen 30 dagen, kan nu gebruikmaken van de Conversion Optimizer (voorheen waren er 300 conversies nodig). We hebben veel feedback ontvangen van adverteerders die de Conversion Optimizer gebruiken, waaronder van Moritz Daan, de CEO van Webgamic, die ons het volgende meldde:

Met de Conversion Optimizer konden we meer dan 600 conversies per dag genereren, in plaats van de gebruikelijke 200. Ik meende ook dat het niet mogelijk was onder een CPA van € 0,60 te komen, maar met de Conversion Optimizer konden we onze kosten verlagen naar € 0,25 per conversie.

Veel adverteerders zijn er blij mee dat de Conversion Optimizer het gemakkelijker maakt om te adverteren in het inhoudsnetwerk van Google. Patrick McKenzie, de CEO van Bingo Card Creator, schrijft:

De Conversion Optimizer heeft de prestaties van mijn advertenties in het inhoudsnetwerk verbeterd... Ik hoef me nu niet meer dagelijks gefrustreerd met het inhoudsnetwerk bezig te houden, maar kan één keer per week even kijken, en zelfs dat kan ik eventueel overslaan. De algoritmen [van de Conversion Optimizer] scheiden het kaf van het koren zonder dat ik er iets aan hoef te doen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is voor een drukbezet zakenman.

De Conversion Optimizer werkt als volgt: voor elke groep geeft u een maximum-CPA-bod op, het maximum dat u bereid bent te betalen voor elke conversie (zoals een aankoop of aanmelding). De Conversion Optimizer doet de rest: met behulp van historische gegevens over uw campagne wordt automatisch het optimale CPC-bod voor elke veiling bepaald. U betaalt nog steeds per klik, maar u hoeft niet langer uw biedingen handmatig aan te passen om uw CPA-doelen te bereiken.

Conversion Optimizer maakt gebruik van algoritmen om te voorspellen welke klikken het waardevolst zullen zijn. Op deze klikken wordt hoger geboden en op minder waardevolle klikken lager. De voorspelling wordt gebaseerd op de conversiegeschiedenis van uw advertentie en houdt rekening met de website in het Google Netwerk waarop uw advertentie wordt weergegeven, de locatie van de gebruiker, de zoekopdracht van de gebruiker en andere factoren.

Stel dat een adverteerder met een website voor speciale T-shirts een hoger succespercentage haalt voor de zoekopdracht speciale shirts dan voor alleen shirts. De Conversion Optimizer signaleert dit verschil en biedt hoger voor klikken op speciale shirts. Door het risico van overbieden op slechtpresterende zoekopdrachten en onderbieden op mogelijk waardevolle zoekopdrachten te verminderen, kan de Conversion Optimizer uw prestaties aanzienlijk helpen verbeteren. Op basis van de analyses van de bètaversie van de Conversion Optimizer hebben adverteerders die deze functie gebruiken, meer conversies gegenereerd tegen een lagere CPA.

Volg onze instructies om aan de slag te gaan met de Conversion Optimizer. U kunt ook meer informatie vinden op de website van de Conversion Optimizer.

Geplaatst door Trevor, bewerkt door Jan M. Veering