Het belang van adverteren op de mobiele telefoon is in de afgelopen blogs meerdere malen benadrukt. Wat rest is de vraag “Hoe is dit het beste toe te passen?”. Nadat vorige week de best practices voor het gebruik van AdWords via Google Search zijn uitgelicht, is het deze week tijd om in de prachtige wereld van het Google Display Netwerk (GDN) en Google Shopping te duiken.

Mobiel adverteren voor het Google Display Netwerk
Omdat consumenten steeds meer onderzoek doen naar het aankopen van een product via de mobiele telefoon, is zichtbaarheid op het GDN van essentieel belang. Bijvoorbeeld, van de transacties die via internet gedaan worden, start 65% op de mobiele telefoon. Als je je slag wilt slaan als adverteerder, is het dus zeer belangrijk dat dit eerste contact moment van de consument met jouw product zo optimaal mogelijk is. Het GDN is hiervoor een uitstekend platform. Voor het gebruik van het GDN via de mobiele telefoon zijn er 2 'netwerken' die je kan inzetten: 1. Adverteren op mobiele websites (MWeb) 2. Adverteren in Apps (AdMob).

Adverteren op de mobiele telefoon heeft dus als bijkomend voordeel dat er naast mobiele websites ook in apps geadverteerd kan worden. Bij het aanmaken van een campagne voor het GDN kun je selecteren of je advertenties in apps weergegeven worden. Hierbinnen kun je er weer voor kiezen om je advertenties alleen in een bepaalde app-categorie te tonen of zelfs alleen in een specifieke app. Kortom, volop mogelijkheden! Om de vorm van advertenties enigszins toe te lichten zijn er een aantal advertentie opties die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik.

  • Lightbox Ads: Dit zijn advertenties die de consument uitnodigen tot interactie. Dit kan bijvoorbeeld een uitvouwbare video zijn, waardoor de consument mee op sleeptouw wordt genomen. De invulling hiervan is geheel aan jou en dit is zowel mogelijk in-apps als op mobiele websites.
  • Gmail Ads: Tegenwoordig bekijkt het merendeel van de mensen zijn of haar email via de mobiele telefoon en mensen met Gmail gebruiken hiervoor de Gmail app. Dus een perfecte manier om te adverteren voor je product!

Naast bovengenoemde tips is het uiteraard ook mogelijk om alle andere advertentiemogelijkheden binnen het GDN te gebruiken voor mobiel.
Hoe dit het beste te doen? Deze basistips zijn misschien handig om dit weer even op te frissen.

Mobiel adverteren voor Google Shopping
De gouden formule voor het behalen van een transactie via de mobiele telefoon, is om de weg tussen het zoekmoment en het transactiemoment van de consument zo kort mogelijk te houden. Google Shopping is hiervoor een zeer praktische methode, omdat een consument meteen naar de productpagina geleid wordt na een zoekopdracht. Vanaf dat moment zijn er een aantal kleine optimalisaties die ervoor zorgen dat de consument geïnteresseerd blijft.
  • Registratie: zorg ervoor dat de consument zich niet meteen hoeft te registreren als die op de landingspagina komt.
  • Gastaccount: zorg dat de consument het product kan bekijken als ‘gast’ en zich zodoende niet hoeft te registreren.
  • Click-to-call knop: zorg ervoor dat de consument gemakkelijk een nummer kan bellen, zodat eventuele vragen snel gesteld kunnen worden.
  • Verschillende apparaten: zorg ervoor dat informatie gemakkelijk opgeslagen en gedeeld kan worden over verschillende apparaten.

Een ander belangrijk element voor Google Shopping op mobiel is het gebruik van Product Listing Ads (PLAs). PLAs zijn advertenties van Google Shopping die boven de zoekresultaten met een foto van het product en de meest belangrijke informatie. Zeer handig om consumenten zo snel mogelijk naar je webshop te krijgen.

Elk platform binnen Google Adwords heeft dus genoeg te bieden om optimalisaties door te voeren voor mobiel adverteren. We raden je aan om deze aanpassingen door te voeren en  ervoor te zorgen dat alle campagnes mobile-ready zijn voor optimaal succes!

Geschreven door: Casper Copper, AdWords Benelux Support-Team