Mensen gebruiken elke dag verschillende apparaten om te winkelen, te communiceren en te ontspannen. Ze gebruiken bijvoorbeeld een laptop op het werk en een tablet in de woonkamer, en schakelen dus naadloos over van het ene naar het andere apparaat om dingen te doen. Zo zoekt bijna 40% van de online kopers eerst naar informatie over producten op een smartphone, maar doen ze de uiteindelijke aankoop op een computer of tablet.1 Daarom zijn we voor het Zoeknetwerk, het Display Netwerk en Shopping al een aantal jaar aan het investeren in conversies via verschillende apparaten. Adverteerders over de hele wereld halen nu optimaal voordeel uit hun AdWords-campagnes door insight in gegevens over verschillende apparaten te gebruiken. Als gevolg hiervan genereren ze maar liefst 16% meer conversies.

Vanaf vandaag worden conversies via verschillende apparaten geïmplementeerd op zoekwoordniveau en kunnen deze worden opgenomen in de kolom 'Conversies'. Zaken als websiteverkopen, telefoongesprekken en app-downloads konden al in deze kolom worden opgenomen. Doordat alle conversies op één plek worden weergegeven, krijgen adverteerders meer informatie over de manieren waarop klanten interactie hebben met hun bedrijf. Het is ook gemakkelijker dan ooit om stappen te nemen op basis van deze insights: omdat al uw conversies in dezelfde kolom staan, kunt u automatisch bieden snel inschakelen om de belangrijke conversies te optimaliseren.

Als u conversies via verschillende apparaten wilt activeren voor automatisch bieden, klikt u in uw AdWords-account op 'Hulpprogramma's' > 'Conversies' en voert u twee eenvoudige stappen uit:

  1. Controleer onder 'Instellingen' of Conversiebodstatistiek is ingesteld op 'Conversies' in plaats van 'Geconverteerde klikken'. Wanneer 'Geconverteerde klikken' is geactiveerd, zijn conversies via verschillende apparaten en andere opties namelijk niet beschikbaar.
  2. Klik op 'Geavanceerde conversies opnemen' en vink het selectievakje aan om conversies via verschillende apparaten en andere geavanceerde conversies op te nemen in de rapportagekolom 'Conversies' en bij automatisch bieden.We willen u meer inzicht geven in de nieuwe conversietypen die thuishoren in een moderne wereld waarin mensen constant online zijn. Zo kunt u altijd de beste advertentiebeslissingen nemen. Bezoek ons Helpcentrum voor meer informatie over hoe u rekening kunt houden met conversies via verschillende apparaten bij automatisch bieden.

Geplaatst door Wilfred Yeung, Senior Product Manager, AdWords Bidding

1 The Role of Mobile Search on Store Purchases, Google/Ipsos Media CT, augustus 2015. Aankopen zijn de afgelopen drie maanden gedaan.