Zelfs nu smartphone- en tabletschermen steeds groter worden, kunnen onze vingers het maar moeilijk bijhouden. Je hebt nog steeds de neiging om te klikken terwijl je moet vegen, of om onbedoeld op een link of advertentie te tikken.. Uit recent extern onderzoek blijkt dat van alle klikken op mobiele advertenties over alle netwerken mogelijk tot wel 50% van de klikken onbedoeld is. Voor adverteerders kan dat de klikfrequentie kunstmatig verhogen en de kosten opdrijven.

We willen de indelingen van display-advertenties niet alleen steeds aantrekkelijker maken, maar proberen ook de klikkwaliteit te optimaliseren. In 2012 introduceerden we bevestigde klikken op banneradvertenties, waardoor gebruikers werd gevraagd of het inderdaad hun bedoeling was op een advertentie te klikken. Het afgelopen jaar hebben we deze voorziening uitgebreid en geautomatiseerd zodat gebruikers minder hoeven te doen. We laten dit nu nog soepeler verlopen door advertentieklikken automatisch te blokkeren in verschillende situaties die vaak tot onbedoelde klikken leiden. We hebben de volgende drie nieuwe updates uitgevoerd:

  1. Klikken die vlak bij de afbeeldingrand plaatsvinden, worden geblokkeerd: Bij mobiele beeldadvertenties hebben we de afbeeldingrand geïdentificeerd als gebied waar geregeld onbedoelde klikken worden gegenereerd wanneer gebruikers op naastliggende content proberen te klikken of proberen te scrollen. Ze moeten nu op een centraler deel van de afbeelding klikken om naar de website of app van een adverteerder te gaan.

  2. Klikken op het app-pictogram worden geblokkeerd: Bij interstitial-advertenties in apps kunnen gebruikers niet meer op het app-pictogram van een installatie-advertentie klikken omdat dit vlak naast de knop voor het sluiten van de advertentie wordt weergegeven. In plaats daarvan moeten gebruikers op de call-to-action-knop klikken om naar een pagina voor de app store te gaan en de app te installeren.

  3. Er is een vertraging in de klikbaarheid toegevoegd: Advertenties worden pas klikbaar als ze korte tijd op het scherm zijn weergegeven. Dit biedt gebruikers voldoende tijd om de inhoud van een advertentie te onderzoeken en beperkt het aantal onbedoelde klikken van gebruikers die niet verwachten een advertentie te zien.

Wayfair_Mobile_Banner.pngSummoners_War_Interstitial_v2.png
Links: buitenrand van mobiele beeldadvertentie is niet klikbaar
Rechts: app-pictogram van interstitial-advertentie in de app is niet klikbaar


Een betere ervaring voor zowel gebruikers als adverteerders

Deze nieuwe aanpassingen aan de klikkwaliteit leveren een betere gebruikerservaring op omdat gebruikers binnen de gewenste website of app blijven en niet onvrijwillig worden doorgestuurd naar een andere pagina. Ook voor adverteerders is dit gunstig omdat de kosten door onbedoelde klikken worden beperkt en conversieratio's worden verbeterd. Bij display-advertenties is de gemiddelde conversieratio ondertussen gestegen met 15% doordat met deze updates meer relevante klikken worden gegenereerd.

Op de langere termijn kunnen adverteerders deze prestaties nog verder verbeteren door besparingen op uitgaven als gevolg van onbedoelde klikken weer te investeren in hun displaycampagnes. Bezoek ons Helpcentrum voor meer informatie over displaycampagnes en advertentie-indelingen en lees onze praktische tips en het nieuwste beleid voor advertentieplaatsingen voor apps en websites om de klikkwaliteit te optimaliseren.