Dit jaar hebben we de Google Shopping-feedspecificatie en de Google-producttaxonomie geüpdatet. Met deze wijzigingen willen we klanten die online naar uw producten zoeken een nog betere ervaring bieden en de informatievoorziening in uw feed vereenvoudigen. Als gevolg van een aantal van deze updates moet u wijzigingen aanbrengen in uw huidige productgegevens. Deze wijzigingen moeten vóór 15 september 2015 zijn doorgevoerd.
Dit hebben we gedaan:
Google Shopping-feedspecificatie
De kenmerken Eenheden en Hoeveelheden zijn nu beschikbaar in de VS
Verbeterde sturende principes rondom het ID-kenmerk en GTIN's
We hebben de kenmerken Kleding en Varianten losgekoppeld en de vereisten voor Brazilië uitgebreid. Dit vernieuwde gedeelte heet Gedetailleerde productkenmerken en artikelgroepering
We geven stabiele, numerieke Google-productcategorie-ID's af die ook als waarden kunnen worden opgegeven voor het kenmerk Google-productcategorie
We hebben de vereisten van de verzendkosten naar Zwitserland, Tsjechië, Nederland, Italië, Spanje en Japan uitgebreid, zodat gebruikers in deze landen de totaalprijs kunnen zien
Google Shopping-producttaxonomie
We hebben allerlei Google-producttaxonomiepaden vereenvoudigd door een aantal categorieën samen te voegen met de bovenliggende categorie.
De meeste categorieën die onder Kleding voor actieve bezigheden vielen, zijn nu ingedeeld bij de niet-actieve variant van de kleding. De categorie Rokjes voor actieve bezigheden valt nu bijvoorbeeld onder Rokjes.
We hebben meer categorieën aan de branches Eten, drinken en tabak en Volwassen toegevoegd
Bepaalde branches hebben een metamorfose ondergaan. Kijk vooral eens naar de voor u beschikbare Google-productcategorieën.
Vanaf 15 september 2015 wordt deze feedspecificatie-update wereldwijd gehandhaafd, met uitzondering van verzendkosten. We hebben meer tijd ingepland voor de implementatie van deze wijziging, omdat het berekenen van nauwkeurige verzendkosten erg complex kan zijn. Vanaf 1 februari 2016 worden de nieuwe verzendkosten gehandhaafd. Alle wijzigingen op het gebied van producttaxonomie zijn enkel aanbevelingen en zijn niet verplicht.
U kunt de nieuwe kenmerken later deze week verzenden. We raden u aan de nieuwe feedspecificatie aandachtig door te lezen. De kans is namelijk groot dat uw huidige productgegevens als gevolg van deze updates moeten worden gewijzigd. Voor een lijst met alle wijzigingen verwijzen we u naar de bijgewerkte feedspecificatie in het Helpcentrum van het Merchant Center.
Zorg er voor de beste online shopping-ervaring voor uw klanten altijd voor dat u zich houdt aan ons Google Shopping-beleid en onze wettelijke vereisten bij deelname aan Google Shopping om afgekeurde producten en feeds te voorkomen.

Geplaatst door Angelika Rohrer en Patrik Reali, Team Google Shopping