Nu het app-ecosysteem steeds complexer wordt, zoeken succesvolle ontwikkelaars nieuwe manieren om hun campagnes te meten, te beheren en te optimaliseren voor meerdere advertentienetwerken en besturingssystemen. Vanochtend hebben we tijdens onze jaarlijkse I/O-conferentie via een livestream een nieuwe set mediapartnerschappen en nieuwe advertentiemogelijkheden aangekondigd om aan de unieke behoeften van marketeers voor mobiele apps te voldoen.

Transparante, open en betrouwbare meetoplossingen
Voor app-ontwikkelaars die het aantal app-installaties en de betrokkenheid bij hun apps willen vergroten, is het essentieel dat ze inzicht kunnen krijgen in de effectiviteit van verschillende mediapartners en plaatsingen. Daarom investeren we in oplossingen waarmee ontwikkelaars consistent gegevens kunnen meten in een gefragmenteerd ecosysteem van advertentienetwerken en inzicht kunnen krijgen in de gebruikerskwaliteit die elk netwerk levert.

Google Analytics for Apps is een toonaangevende oplossing voor in-app-analyse die steeds nuttiger blijkt voor adverteerders die transparant inzicht willen in de effectiviteit van advertenties in verschillende netwerken. U kon Google Analytics eerder al gebruiken om de prestaties van uw campagnes voor mobiele-app-installaties bij te houden en inzicht te krijgen in de lifetime value van uw gebruikers voor zowel Android als iOS. Vanaf vandaag werken we ook samen met meer dan twintig advertentienetwerken, waaronder Apple iAd, inMobi en Millennial Media sinds eind vorig jaar conversietracking voor iOS is gelanceerd. Gegevensintegratie met deze partners biedt een totaalbeeld van de app-waarde in verschillende netwerken, gebaseerd op de statistieken die belangrijk zijn voor ontwikkelaars (zoals LTV en behoud). Zo kunt u betere beslissingen nemen over waar u uw advertentiebudget investeert. Vanaf de komende maanden kunt u uw conversies 'terugposten' naar de verwijzende netwerken om uw verkeer te optimaliseren, en dat allemaal via één SDK. 

We hebben ons echter niet alleen op meetoplossingen gericht. We vinden dat ontwikkelaars een keuze in toeschrijvingsleveranciers moeten hebben en zetten ons in voor open oplossingen voor de branche. Daarom kondigen we de mogelijkheid aan gegevens over app-installaties en gebeurtenissen van externe meetpartners te integreren in AdWords. Door samenwerking met derde partijen (waaronder Adjust, Appsflyer, Apsalar, Kochava en Tune) kunnen we de meetnauwkeurigheid tussen verschillende trackers in AdWords vergroten, zodat uw gegevens accuraat en betrouwbaar zijn.

Door samen te werken met deze toonaangevende advertentieplatforms en trackingsystemen, verwachten we dat we het volledige ecosysteem voor mobiele apps kunnen versterken en de onderlinge samenhang kunnen vergroten, zodat ontwikkelaars meer succes kunnen boeken.

Maar dat is nog niet alles.

Het is gemakkelijker dan ooit om uw apps op Google te promoten
Voor ontwikkelaars die hun app willen promoten, bieden we verschillende typen plaatsingen aan op Google Zoeken, in het AdMob-netwerk, op mobiele sites en op YouTube. Eerder dit jaar hebben we zoekadvertenties op Google Play aangekondigd. Als u advertenties naast app-zoekresultaten weergeeft, kunt u consumenten bereiken op het moment dat ze een nieuwe app zoeken en klaar zijn om te installeren.

Vandaag hebben we universele app-campagnes aangekondigd, een nieuw campagnetype waarmee adverteerders consumenten efficiënter en effectiever kunnen bereiken via Google-media. Universele app-campagnes vormen een gemakkelijke manier om installatie-advertenties op te zetten voor uw Android-apps in AdWords of rechtstreeks vanuit de Google Play-ontwikkelaarsconsole

Met één campagne kunt u uw bereik opschalen via Google Zoeken, het AdMob-netwerk, mobiele sites, YouTube en Google Play. U geeft ons wat basisinformatie over uw app (wat uw advertentietekst moet worden, de doelgroep die u wilt bereiken en hoeveel u wilt uitgeven) en wij doen de rest voor u. Achter de schermen maximaliseren onze engines voor het maken van advertenties en het instellen van biedingen de prestaties voor uw campagnes zodat u meer tijd kunt besteden aan het bouwen en verbeteren van uw apps. Zoekadvertenties op Google Play en universele app-campagnes worden in de komende maanden beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en adverteerders.

Complete oplossingen voor uw hele bedrijf
Vandaag hebben we tijdens I/O ook oplossingen aangekondigd waarmee u apps kunt ontwikkelen, gebruikers op een organische manier kunt aanspreken en meer inkomsten kunt genereren met uw app. Onze innovaties op het gebied van analyse en advertenties zijn ontworpen als aanvulling op dit aanbod. Hiermee kunt u het succes van uw bedrijf vergroten met meetoplossingen die open en betrouwbaar zijn en promotietools die het inkopen van advertenties gemakkelijker en effectiever maken. We willen hierbij onze dank uitspreken aan alle ontwikkelaars die aan deze functionaliteit werken. We zijn benieuwd naar uw apps en hopen uw doorlopende innovatie te kunnen ondersteunen door een goede samenwerking met u en uw partners in het ecosysteem.

Geplaatst door: Jonathan Alferness, Vice President, Product Management