De hoeveelheid online zoekopdrachten naar producten groeit gestaag door. Adverteerders proberen daarom nieuwe manieren te vinden om hun producten onder de aandacht van geïnteresseerde consumenten te brengen.

Zo kunt u bijvoorbeeld uw Shopping-campagnes aanmelden bij de zoekpartners van Google. Hierdoor kunt u ook gebruikers bereiken die zoeken naar producten op commerciële en winkelsites in het zoeknetwerk van Google. Dit soort sites, zoals Walmart.com, maken deel uit van AdSense voor Shopping, ons nieuwste product voor het genereren van inkomsten uit websiteverkeer.

Door uw Shopping-campagnes uit te breiden naar deze sites kunt u ook geïnteresseerde consumenten buiten google.com en Google Shopping bereiken. Heeft u zich hiervoor aangemeld, dan worden uw advertenties met productvermeldingen naast contextueel relevante resultaten weergegeven. De relevantie van deze resultaten wordt bepaald aan de hand van de zoekopdracht van de gebruiker, de categorie van het product of de naam van het product. Stel dat u designertassen verkoopt op Google Shopping en een gebruiker designertassen zoekt op de site van een winkelpartner, dan kunnen uw advertenties met productvermeldingen ook op de site van die winkelpartner worden weergegeven.

Advertenties met productvermeldingen op Walmart.com

Net als tekstadvertenties, heeft het aanmelden van advertenties met productvermeldingen bij zoekpartners geen invloed op uw kwaliteitsscore op google.com.

AdSense voor Shopping is momenteel beperkt tot een kleine groep uitgevers van commerciële en winkelsites. Het product wordt geleidelijk aan meer uitgevers ter beschikking gesteld. Dit betekent dus dat adverteerders met advertenties met productvermeldingen die zijn aangemeld bij zoekpartners steeds meer verkeer naar hun sites zullen trekken. Heeft u een winkelsite en bent u geïnteresseerd in het genereren van inkomsten via AdSense voor Shopping, vul dan dit interesseformulier in.

Ga naar het Helpcentrum voor AdWords voor meer informatie over het weergeven van uw advertenties met productvermeldingen bij zoekpartners en het evalueren van uw prestaties.