De landelijke keten van doe-het-zelf zaken Hubo zond al TV-commercials uit. Via YouTube AdWords for Video bleek echter dat een specifieke doelgroep, de "hardcore klusser",  actief kon worden betrokken bij het merk. Door YouTube's targetingopties kon men heel specifiek deze doelgroep bereiken.

Met een internationaal publiek van 800 miljoen bezoekers per maand kan een dag op YouTube hetzelfde effect hebben als adverteren bij de finale van het EK voetbal, en kan één video een bedrijf definitief lanceren. Omdat we nog meer bedrijven willen helpen grote spelers te worden met behulp van video, introduceren we vandaag een aantal nieuwe producten, bronnen en hulpprogramma's:

Google AdWords voor video is nu beschikbaar voor iedereen. We hebben een nieuw model gemaakt voor videoadvertenties, dat lijkt op het model dat we ook hanteren voor zoekadvertenties (waar u betaalt voor klikken en budgetten instelt met biedingen). Met Google AdWords voor video betaalt u alleen wanneer iemand ervoor kiest uw advertentie te bekijken. U kunt uw videocampagnes maken en beheren via hetzelfde platform als uw zoek- en display-advertenties. U kunt al binnen vijf minuten een account maken en uw eerste video promoten. Met AdWords voor video kunt u:

De juiste doelgroep vinden: AdWords voor video biedt een reeks opties waarmee u de juiste doelgroep kunt bereiken. Zo kunt u uw video promoten op basis van zoekwoorden zodat deze wordt weergegeven in de zoekresultaten van YouTube, of u kunt ervoor kiezen uw advertentie weer te geven bij inhoud waarin uw klanten het meest geïnteresseerd zijn, zoals sport of muziek. Bereik uw doelgroep op YouTube en in het Google Display Netwerk, dat miljoenen websites omvat. AdWords voor video is gekoppeld aan uw YouTube-account, zodat u gemakkelijk een videocampagne kunt maken op basis van uw bestaande video's.
De effectiviteit van uw uitgaven meten: we zien dat YouTube-advertenties voor gemiddeld 20 procent meer verkeer naar uw website zorgen en een stijging van het aantal zoekopdrachten naar uw bedrijf van vijf procent genereren. Met AdWords voor video kunt u uitzoeken hoe kijkers op uw merk reageren tijdens en na het bekijken van uw advertentie. U kunt zien hoeveel kijkers uw volledige video hebben bekeken, uw website hebben bezocht, op uw kanaal zijn gebleven om nog een video te bekijken of zich hebben geabonneerd op uw kanaal na het bekijken van uw advertentie.
Alleen betalen voor betrokken weergaven: met TrueView-videoadvertenties betaalt u alleen wanneer kijkers ervoor kiezen uw advertentie te bekijken. U hoeft dus niet te betalen wanneer kijkers uw advertentie overslaan omdat ze niet geïnteresseerd zijn of uw video al hebben bekeken. Dat betekent dat u uw advertentiebudget besteedt aan kijkers die geïnteresseerd zijn in uw video. Als u een overlay met een aansporing in uw video weergeeft, kunt u een actie of specifieke aanbieding opnemen, meer informatie over uw bedrijf delen of voor meer verkeer naar uw website zorgen.
Als u een video heeft die u wilt promoten, kunt u aan de slag met AdWords voor video. En volg onze YouTube for Marketers-pagina op Google+ om op de hoogte te blijven van onze nieuwste innovaties op het gebied van videomarketing.

Baljeet Singh, productmanager voor de YouTube-groep, heeft recentelijk gekeken naar 'Guitar Lesson from Spinal Tap's Nigel Tufnel'.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team