Vanaf morgen kunnen studenten zich inschrijven voor de Google Online Marketing Challenge 2012 (GOMC 2012), onze internationale studentencompetitie. Alvorens studententeams aan de wedstrijd kunnen deelnemen, dient hun docent zich eerst te hebben geregistreerd (registratie voor docenten is open).

U vraagt zich misschien af wat dit voor wedstrijd is.

De Google Online Marketing Challenge is een internationale online wedstrijd voor studenten van instellingen voor hoger onderwijs overal ter wereld. Studenten moeten voor een echt bedrijf of een non-profitorganisatie succesvolle online advertentiecampagnes ontwikkelen en uitvoeren in Google AdWords. Zo kunnen ze hun marketing- en consultancyvaardigheden laten zien en deze aantonen in de campagnerapporten. Vervolgens selecteren Google en een panel van onafhankelijke academici van over de hele wereld de winnende teams. Dit wordt gedaan op basis van het succes van hun campagne en de kwaliteit van hun campagnerapporten voor de wedstrijd.

Er zijn interessante prijzen te verdienen:

- Een reis naar het Google-hoofdkwartier in Mountain View (Californië) voor de mondiale winnaars

- Reizen naar lokale Google-kantoren voor regionale winnaars

- De mogelijkheid donaties ter waarde van 30.000 dollar te winnen voor de non-profitorganisaties waarmee studenten samenwerken

- Een gloednieuwe award-categorie voor GOMC 2012: de award voor de beste sociale mediapagina (binnenkort meer details!)

Vorig jaar namen 50.000 studenten uit 100 landen deel aan de wedstrijd, en naar verwachting zullen dat er dit jaar nog meer zijn. Dus studenten, dit is jullie kans om je wereldwijd te profileren!

Ga voor meer informatie over de Google Online Marketing Challenge naar onze website.

Geschreven door het GOMC-team

Gepost door Anass, Inside AdWords Team