De functie Zoekwoorden invoegen is een geavanceerde functie waarmee u uw advertentietekst dynamisch met door u gekozen zoekwoorden kunt bijwerken. U kunt een speciale wijzigingstag in uw advertentietekst invoegen om deze functie voor uw advertenties in te schakelen.

Op grond van het zoekwoord waarnaar een gebruiker zoekt, wordt het geactiveerde zoekwoord van uw advertentiegroep of een brede zoekwoordvariant automatisch in de advertentietekst geplaatst. Hierdoor is uw advertentie relevanter en nuttiger voor gebruikers, terwijl u eenvoudiger meerdere, unieke advertenties voor een groot aantal accountzoekwoorden kunt maken.

Als u de functie voor het invoegen van zoekwoorden gebruikt, plaatst u de volgende code op een willekeurige plaats in uw advertentietekst, met inbegrip van de zichtbare URL of de bestemmings-URL:

{keyword:standaardtekst}

Wanneer uw advertentie op een pagina met zoekresultaten wordt weergegeven, wordt de code vervangen door het zoekwoord dat de advertentie heeft geactiveerd. Als het zoekwoord te lang is en ervoor zou zorgen dat de advertentietekst onze tekenlimieten overschrijdt, wordt de standaardtekst van de advertentie gebruikt.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team