Het doet ons genoegen een nieuwe AdWords-statistiek te kunnen aankondigen: geschatte biedingen voor boven aan de pagina. Deze gegevens kunnen u ondersteunen als u uw advertenties wilt optimaliseren om ze boven de zoekresultaten te laten weergeven. Net als bij biedingsschattingen voor de eerste pagina benadert deze statistiek het CPC-bod (kosten per klik) dat nodig is om uw advertentie regelmatig op een van de topposities boven de zoekresultaten te laten weergeven.

Deze functie vormt een aanvulling op het nieuwe rapportsegment 'Bovenaan vs. zijkant' waarin u kunt zien hoe uw advertenties presteren boven en aan de zijkant van de zoekresultaten van Google. Deze informatie helpt u uw campagnes in het zoeknetwerk te optimaliseren omdat u meer inzicht heeft in het verband tussen de locaties van uw advertenties, de klikken erop en de conversies. Advertenties die boven de zoekresultaten worden weergegeven, ontvangen gemiddeld aanzienlijk meer klikken dan advertenties die aan de zijkant worden weergegeven. Met deze informatie in de biedingsschattingen voor boven aan de pagina krijgt u een duidelijker beeld bij het plannen van uw biedingsstrategie.

Opmerking: hoewel de biedingsschattingen voor boven aan de pagina u kunnen helpen bij de biedingsplanning, wordt uw advertentie niet gegarandeerd op een van de topposities weergegeven als u meer biedt dan de biedingsschatting voor boven aan de pagina. De advertentiepositie is nog altijd afhankelijk van de kwaliteitsscore, uw CPC-bod, uw budget en accountinstellingen, evenals het gedrag van gebruikers en andere adverteerders.

Ga als volgt te werk om uw biedingsschattingen voor boven aan de pagina te bekijken:
1. Ga naar het tabblad 'Zoekwoorden'.
2. Klik op de knop 'Kolommen'.
3. Selecteer 'Kolommen aanpassen' in de vervolgkeuzelijst.
4. Vink het selectievakje 'Gesch. bod voor boven aan pagina' aan en klik op 'Opslaan'.


Bezoek het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie over biedingsschattingen voor boven aan de pagina.

Blog artikel door Andrew Truong, Inside AdWords Team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team