In november 2009 kondigden we de Amerikaanse lancering aan van een nieuwe AdWords-functie: productextensies. In 2010 werden productextensies ook beschikbaar in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Nu kunnen we productadvertenties ook beschikbaar stellen aan alle Nederlandse, Spaanse en Italiaanse adverteerders.

Productextensies zijn een van de verschillende soorten advertentie-extensies die we aanbieden. Met extensies kunt u uw bestaande AdWords-advertenties uitbreiden met meer relevante en specifieke informatie die nuttig kan zijn voor gebruikers.

U kunt voor productextensies uw bestaande Google Merchant Center-account gebruiken, om zo uw producten rechtstreeks in uw zoekadvertenties te presenteren. Wanneer uw AdWords-tekstadvertentie wordt weergegeven en uw Google Merchant Center-account producten bevat die relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, kunnen in productextensies de afbeeldingen, titels en prijzen van uw producten in een PlusBox onder uw advertentie worden weergegeven.

(klik voor een afbeelding op volledig formaat)

Met productextensies kunt u gebruikers de producten op uw site laten zien die het meest relevant zijn voor hun zoekopdracht. Ongeacht of een gebruiker nu op de tekstadvertentie of op een van de aanbiedingen in de PlusBox met productextensies klikt, u moet dezelfde kosten per klik (CPC) betalen.

U hoeft niet te betalen als een gebruiker alleen de PlusBox uitvouwt zonder door te klikken naar uw site. Adverteerders die productextensies hebben geprobeerd, merken dat de prestaties van hun zoekcampagnes verbeteren dankzij de aanvullende productinformatie. Zo meldde SonyStyle.com dat hun conversieratio voor advertenties met productextensies met 9 procent steeg.

U kunt gemakkelijk met productextensies aan de slag. Meld u aan bij Google Merchant Center en voeg uw klant-id voor AdWords toe aan uw account. Vervolgens meldt u zich aan bij AdWords, selecteert u de campagne en gaat u naar het tabblad 'Advertentie-extensies'. Als u productextensies wilt toevoegen aan een bestaande campagne, klikt u op de knop 'Nieuwe extensie'. U hoeft geen nieuwe campagnes of advertentiegroepen te maken, geen zoekwoorden bij te werken en geen advertentietekst aan te passen.

Productextensies zijn buiten de bovengenoemde landen niet of alleen als beperkte bètatest beschikbaar. We hopen echter productextensies in de toekomst wereldwijd voor alle adverteerders beschikbaar te kunnen stellen.

Blog door Dan Friedman, Inside AdWords Team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team