De komende twee jaar zullen naar verwachting meer dan 165 miljoen tablets over de toonbank gaan, waaruit blijkt dat het tablet zich snel ontwikkelt tot een populair apparaat bij consumenten die verstand hebben van computertechnologie. Daarom hebben we nieuwe targetingopties ontwikkeld zodat u deze doelgroep beter kunt bereiken. De manier waarop u tabletapparaten kunt targeten, wordt zodanig gewijzigd dat u uw AdWords-advertenties nog beter kunt beheren.

In de loop van de volgende weken wordt het gedeelte 'Netwerken en apparaten' van het tabblad Instellingen in uw AdWords-account uitgebreid met een nieuwe targetingoptie met de naam 'Tablets met volledige browser'. In het verleden kon u al specifiek Apple iPad-apparaten targeten, maar met de nieuwe functie kunt u uw advertenties nu gemakkelijk op de hele categorie tabletapparaten richten. Bovendien kunt u precies aangeven op welke apparaten en besturingssystemen u uw AdWords-advertenties wilt weergeven. Als u bijvoorbeeld uw advertenties wilt weergeven op Apple iPads, selecteert u 'Tablets met volledige browser' als uw instelling voor apparaattargeting en 'iOS' als uw instelling voor het besturingssysteem. Targeting van tabletapparaten wordt aanvankelijk alleen beschikbaar gesteld voor Apple-apparaten, maar we zullen in de nabije toekomst de weergave van advertenties uitbreiden naar andere specifieke apparaten.

Zodra de functie beschikbaar is in uw account, worden uw advertenties automatisch op tabletapparaten weergegeven. U hoeft daarvoor zelf niets te doen. Als uw campagnes specifiek op Apple iPad-apparaten waren getarget, zult u mogelijk een toename vaststellen in vertoningen en kosten naarmate we meer tablets in onze advertentieweergave-opties opnemen. Als u uw advertenties niet op tabletapparaten wilt weergeven, kunt u deze voorkeur opgeven in de instellingen voor apparaattargeting door deze stapsgewijze instructies te volgen.

Overigens kunnen op tabletapparaten alleen standaard tekst- en beeldadvertenties worden weergegeven. Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina correct kan worden weergegeven op tabletapparaten, aangezien ons systeem automatisch de weergave van uw advertenties op tabletapparaten beperkt als we vaststellen dat mobiele gebruikers naar een bestemmingspagina worden geleid die veel Flash- of andere inhoud bevat die niet correct zal worden weergegeven. Raadpleeg voor meer informatie dit artikel in het Helpcentrum.

We proberen onze adverteerders voortdurend nieuwe targetingmogelijkheden te bieden voor hun AdWords-campagnes. We hopen dat u met deze nieuwe targetingopties uw klanten nog beter kunt bereiken op verschillende apparaten en platforms.

Blog post door Surojit Chatterjee

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team