In het zevende deel van onze reeks voor beginners of adverteerders die slechts hun kennis van de basisprincipes van AdWords willen opfrissen, bespreken we de voordelen van het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties en hoe u dit kunt gebruiken.

Met het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties kunt u uw advertenties bekijken zoals ze zouden worden weergegeven op een normale Google-pagina met zoekresultaten, zonder dat er extra vertoningen van uw advertenties worden gegenereerd. Als u daarentegen rechtstreeks in het zoeknetwerk naar uw advertenties zou zoeken zonder erop te klikken, neemt het aantal weergaven toe, terwijl het aantal klikken onveranderd blijft, waardoor de kwaliteitsscore mogelijk lager wordt.

Wanneer u het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de instellingen in het hulpprogramma gebaseerd zijn op uw campagne-instellingen.

De advertentie wordt waarschijnlijk niet weergegeven wanneer:
  • de CPC of de kwaliteitsscore te laag is
  • het dagbudget is verbruikt
  • de gebruiker zich niet in het getargete gebied bevindt
  • de positie van de advertentie zich op de tweede zoekresultatenpagina bevindt
  • de doeltaal verschilt van die in de interface-instellingen van de Google-gebruiker
  • de advertentie wordt beoordeeld of is afgekeurd
We hopen dat deze tips van pas zullen komen wanneer u adverteert met AdWords. Raadpleeg ook de AdWords-handleiding voor beginners in het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie en begeleiding. U kunt ook deze gratis online AdWords les bekijken over de redenen waarom u uw advertenties niet ziet. Houd ten slotte ook dit blog in de gaten voor het volgende artikel in deze reeks voor beginners.