In het zesde deel van onze reeks voor beginners of adverteerders die slechts hun kennis van de basisprincipes van AdWords willen opfrissen, bespreken we vandaag het belang van een goede accountstructuur.

Zoals u wellicht weet, heeft uw AdWords-account drie niveaus: account, campagne en advertentiegroep. Hieronder vindt u vuistregels voor het structureren van uw account.
  • Structureer uw AdWords-account op basis van uw website(s) en de producten of services die u aanbiedt.
  • Geef de campagnes en advertentiegroepen een naam op basis van het bovenstaande.
  • Elke advertentiegroep moet tien tot twintig relevante zoekwoorden en vijf tot tien uitsluitingszoekwoorden bevatten
Stel u verkoopt tweedehands auto's en u wilt zowel in Zweden als in Denemarken adverteren. Maak eerst een campagne die Zweedstalige gebruikers target in Zweden en vervolgens een campagne waarmee u Deenstalige gebruikers in Denemarken target. Als u twee automerken verkoopt, in dit voorbeeld Volvo en Saab, maakt u voor elk merk in beide campagnes een afzonderlijke advertentiegroep.

Campagne A: Tweedehands auto's - Zweden
Advertentiegroep A.1: Volvo
Advertentiegroep A.2: Saab

Campagne B: Tweedehands auto's - Denemarken
Advertentiegroep B.1: Volvo
Advertentiegroep B.2: Saab

Voor advertentiegroep A.1 (tweedehands Volvo's in Zweden) maakt u advertenties in het Zweeds voor de tweedehands Volvo's die u verkoopt. De zoekwoorden moeten relevant zijn voor de advertentieteksten en de bestemmingspagina en moeten woorden bevatten zoals 'tweedehands Volvo', 'tweedehands Volvo kopen', 'goedkope Volvo', enzovoort.

Eén voordeel van een goede accountstructuur is dat u daarmee een goed overzicht krijgt van uw online marketingactiviteiten. En doordat de structuur is afgestemd op de websites en de producten of services die u aanbiedt, kunt u gemakkelijker wijzigingen aanbrengen en uw account optimaliseren.

We hopen dat deze tips van pas zullen komen wanneer u adverteert met AdWords. Raadpleeg ook de AdWords-handleiding voor beginners in het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie en begeleiding. Houd ten slotte ook dit blog in de gaten voor het volgende artikel in deze reeks voor beginners.