Mond-tot-mond-reclame is een effectief middel. Het is logisch dat u de mening vraagt van mensen die u vertrouwt als u een keuze moet maken. Maar hoe zit het met mond-tot-klik-reclame? Hoe kan het net zo gemakkelijk (of zelfs gemakkelijker) worden om een digitale suggestie van een vriend of collega te ontvangen?

We willen het Google-gebruikers gemakkelijker maken om tijdens het zoeken aanbevelingen te ontvangen van de mensen die ze vertrouwen. Daarom introduceren we de +1-knop. Met één klik kunnen Google-gebruikers via +1 inhoud op internet aanraden aan vrienden en contactpersonen op het moment dat ze daar het meeste profijt van hebben: tijdens het zoeken met Google.Het concept achter +1 is eenvoudig. Laten we ene Bram als voorbeeld nemen. Wanneer Bram zich aanmeldt bij zijn Google-account en een van uw advertenties of organische zoekresultaten op Google ziet, kan hij deze een +1 geven en uw pagina aan anderen aanraden.

De volgende keer wanneer Brams vriendin Maria zich aanmeldt, op Google zoekt en uw pagina wordt weergegeven, kan er een gepersonaliseerde annotatie worden weergegeven dat Bram dit een +1 heeft gegeven. De +1 van Bram kan Maria dus helpen bepalen of ze uw site zou willen bekijken.We verwachten dat gepersonaliseerde annotaties gebruikers kunnen laten weten of uw advertenties en organische zoekresultaten relevant voor hen zijn. Hiermee wordt de kans groter dan ze uw site zullen bezoeken. U hoeft uw advertentiestrategie niet aan te passen aan de nieuwe +1-knoppen. De manier waarop uw kwaliteitsscore wordt berekend, verandert ook niet (hoewel de +1-knoppen een van de verschillende factoren zullen zijn die we gebruiken om de positie bij organisch zoeken te berekenen). U kunt de +1-knoppen zien als een uitbreiding waarmee succesvolle zoekcampagnes nog beter kunnen presteren.

De +1-knop wordt in eerste instantie alleen weergegeven bij Engelstalige zoekopdrachten op Google.com, maar we willen deze functie in de toekomst voor meer talen beschikbaar stellen. U hoeft uw campagnes niet aan te passen om te kunnen profiteren van +1-knoppen: we zullen ze de komende weken toevoegen aan advertenties en zoekresultaten op Google.com.

De +1-knop is niet alleen bedoeld voor zoekpagina's. We zijn bezig een +1-knop te ontwikkelen die u op uw pagina's kunt plaatsen, zodat mensen uw inhoud gemakkelijk in Google-zoekresultaten kunnen aanraden zonder uw site te verlaten. Als u een melding wilt ontvangen wanneer de +1-knop beschikbaar is voor uw website, kunt u zich registreren voor e-mailupdates op de webmastersite voor +1.

De +1-knop is een van de stappen die we nemen om de relevantie van webresultaten via menselijke relaties te vergroten. We zien grote mogelijkheden voor +1-knoppen om het zoeknetwerk en uw zoekcampagnes persoonlijker, relevanter en interessanter te maken. We hopen dat u hier ook mogelijkheden in ziet!

Voor meer informatie over de +1-knop en het effect hiervan op uw zoekadvertenties kunt u het Helpcentrum van AdWords raadplegen.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team