Deze maand lanceren we een click-to-call-functionaliteit voor mobiele advertenties waarmee adverteerders ervoor kunnen zorgen dat klanten hen rechtstreeks telefonisch kunnen bereiken. Click-to-call-advertenties (CTC) hebben zich in minder dan een jaar opvallend ontwikkeld en op dit moment maken honderdduizenden adverteerders gebruik van dit advertentieformaat. We hebben zelfs gezien dat het aantal Google-adverteerders dat telefoonextensies gebruikt in hun advertenties voor mobiel, in de afgelopen drie maanden wereldwijd met 28 procent per maand is gegroeid. Inmiddels genereren click-to-call-advertenties op Google Zoeken en in het Display Netwerk maandelijks miljoenen mobiele telefoongesprekken.

We zijn erg blij met deze enthousiaste ontvangst van click-to-call-advertenties, en dit is nog maar het begin! We zijn het CTC-platform sinds de eerste lancering blijven verbeteren door onder andere nieuwe advertentieformaten te ontwikkelen waarmee adverteerders hun marketingdoelen nog beter kunnen bereiken. Uit recent onderzoek is gebleken dat click-to-call-advertenties een klikfrequentie genereren die gemiddeld 6 tot 8 procent hoger ligt dan die van advertenties zonder telefoonnummers. We willen u natuurlijk graag helpen het maximale uit onze click-to-call-functionaliteit te halen en hebben daarom de volgende praktische tips ontwikkeld voor onze recente CTC-verbeteringen. Hiermee kunt u gemakkelijker het beste advertentieformaat selecteren voor uw specifieke campagnedoel. Houd er wel rekening mee dat hoewel deze advertentieformaten kunnen worden weergegeven in het Google Display Netwerk, deze tips specifiek zijn bedoeld voor campagnes die zijn getarget op Google.nl of Google.be en die zijn aangemeld voor weergave op geavanceerde apparaten met volledige internetbrowser.

Genereer meer gesprekken naar een centraal nummer met telefoonextensiesOf u nu een nationale adverteerder met een callcenter bent of gewoon wilt dat klanten een bepaald telefoonnummer vaker bellen, het advertentieformaat met telefoonextensie kan in beide gevallen een nuttig hulpmiddel zijn. Met telefoonextensies kunt u eenvoudig een telefoonnummer aan uw mobiele advertentie toevoegen: dat nummer is altijd hetzelfde, ongeacht waar de advertentie wordt weergegeven. Als u bijvoorbeeld een nationaal nummer heeft en dit toevoegt aan uw telefoonextensie, zien gebruikers in het hele land precies hetzelfde nummer. Wanneer u klanten de mogelijkheid biedt rechtstreeks contact met u op te nemen, kunt u meer relevante leads genereren en uw bedrijfsvoering beter schalen. Raadpleeg de Helppagina over telefoonextensies voor meer informatie over dit advertentieformaat.

Richt u op telefoongesprekken met alleen-bellen-advertentiesVeel bedrijven beoordelen de waarde van telefoongesprekken en websitebezoeken heel verschillend. Als u graag telefonisch contact met uw klanten wilt, kunt u alleen-bellen-advertenties gebruiken om campagnes te maken die uitsluitend zijn gericht op het genereren van telefoongesprekken met uw bedrijf. De alleen-bellen-advertentie is een uitbreiding die gebruikmaakt van telefoonextensies. Uw telefoonnummer is in dit geval het enige gedeelte van uw mobiele advertentie dat kan worden aangeklikt. Aangezien een telefoongesprek hetzelfde kost als een klik op uw advertentie, kunt u zich volledig richten op het genereren van telefonische interactie met uw doelgroep via uw mobiele campagnes.

Bereik lokale klanten met locatie-extensiesProbeert u lokale klanten te bereiken die onderweg zijn en op het punt staan een aankoop te doen? Wanneer u een locatiespecifiek telefoonnummer aan uw advertenties toevoegt, kunt u effectiever communiceren met deze doelgroep. Stel dat u de eigenaar van een pizzarestaurantketen bent en dat u ervoor wilt zorgen dat klanten snel het voor hen dichtstbijzijnde restaurant kunnen bereiken. Aangezien advertenties met locatie-extensies worden weergegeven op basis van de locatie van een gebruiker, kunnen hongerige klanten klikken en het dichtstbijzijnde restaurant bellen in plaats van een vestiging aan de andere kant van de stad. Een bijkomend voordeel is dat uw adres in dit advertentieformaat wordt weergegeven en dat uw bedrijfslocatie wordt aangegeven op een uitgevouwen kaart, zodat u klanten kunt helpen de weg naar uw winkel te vinden. Voor meer informatie over dit advertentieformaat kunt u de Helppagina over locatie-extensies raadplegen.

We hopen dat deze tips nuttig voor u zijn en zullen in de toekomst meer click-to-call-functies voor u blijven ontwikkelen.

Artikel door Surojit Chatterjee, Product Manager voor mobiele advertenties van Google