Kunt u 's nachts niet slapen omdat u ligt te piekeren over hoe het met uw biedingen staat? Plant u uw vakantie rond fluctuaties in het klikvolume?

Optimaal beheer van een AdWords-account vergt veel tijd. Tijd die u zou kunnen besteden aan andere belangrijke onderdelen van uw bedrijf. Daarom hebben we geautomatiseerde regels ontwikkeld, een nieuwe functie waarmee u kunt profiteren van 24-uurs accountbeheer terwijl u zich op andere belangrijke zaken kunt richten.

Met geautomatiseerde regels kunt u regels maken voor het automatiseren van biedings-, budget- en statuswijzigingen in een specifiek onderdeel van uw account (geselecteerde zoekwoorden, advertentiegroepen, campagnes en advertenties) die op een bepaald tijdstip worden geactiveerd. Zo kunnen er geautomatiseerde regels worden gemaakt voor de volgende taken:
  • Het inschakelen van advertenties voor een speciale aanbieding aan het eind van de zondagavond voordat de aanbieding ingaat.
  • Automatisch uw bod verhogen naar de CPC voor de eerste pagina voor alle zoekwoorden in een campagne die het woord 'uitverkoop' bevatten.
  • Meer verkeer genereren op de drukste verkoopdagen door uw dagbudget automatisch te verhogen op maandagen en te verlagen op woensdagen.
Laten we eens een voorbeeld bekijken. Stel dat we Google-wekkers verkopen en we willen dat onze advertentie op de bovenste positie wordt weergegeven voor zoekwoorden die het woord 'wekker' bevatten. We kunnen een regel maken waarmee onze biedingen automatisch worden verhoogd voor deze belangrijke zoekwoorden wanneer de gemiddelde positie lager wordt dan 2. Daarvoor gaat u naar het tabblad 'Zoekwoorden' in de campagne, klikt u op de vervolgkeuzelijst 'Automatiseren' en kiest u de optie 'Max. CPC-biedingen wijzigen wanneer...'In het venster dat wordt weergegeven, geeft u op dat u biedingen met 10 procent wilt verhogen met een maximum bod van € 3,50, wanneer er aan bepaalde criteria wordt voldaan. In ons geval zijn de voorwaarden dat de zoekwoorden de term 'wekker' bevatten en een gemiddelde positie hebben die lager is dan 2.Vervolgens geven we op dat de regel elke dag om 6 uur 's ochtends moet worden uitgevoerd op basis van gegevens van de vorige dag. We geven de regel een naam en stellen in dat we de wijzigingen bijhouden via ontvangst van een e-mail steeds wanneer de regel wordt uitgevoerd.

Als belangrijke laatste stap klikken we op 'Voorbeeld van resultaten bekijken' om een lijst met wijzigingen weer te geven die zouden worden doorgevoerd als de regel op dat moment zou worden toegepast. Nadat we ons ervan hebben verzekerd dat alles in orde is, klikken we op 'Opslaan'.

Als u de regels die u heeft gemaakt, wilt beheren en de wijzigingen in het account automatisch elke dag wilt bijhouden, gaat u naar het gedeelte 'Bedieningspaneel en Bibliotheek' in uw account en klikt u op 'Regels'.

Als u geregeld handmatige taken uitvoert in uw account, raden we u aan geautomatiseerde regels eens uit te proberen. We zijn benieuwd naar uw feedback voor het verder verbeteren van geautomatiseerde regels. Dus laat ons weten hoe het gaat!

Ga voor meer informatie over geautomatiseerde regels naar het Helpcentrum van AdWords.