We hebben ons AdWords-advertentiebeleid inzake alcohol gewijzigd zodat onder bepaalde voorwaarden advertenties zijn toegestaan waarin de verkoop van sterke drank en likeur wordt gepromoot. Dit is een uitbreiding van de beleidswijziging die is doorgevoerd in december 2008, waarbij advertenties werden toegestaan waarin branding van sterke drank en likeur werd gepromoot.

Vanaf dat moment hebben adverteerders van alcoholische dranken websites kunnen promoten die informatie bieden over hun merk, producten of drankjes die kunnen worden gemaakt met hun producten. Nu kunnen ze ook websites promoten waarop online sterke drank wordt verkocht, die gebruikers doorverwijzen naar winkels waar hun producten worden verkocht of die reclame maken voor verkoopacties.

Om te voldoen aan het beleid, moeten de advertentie en website voldoen aan bepaalde advertentiebeperkingen. Zo zijn het targeten van minderjarigen, het suggereren dat het drinken van alcohol bepaalde voordelen oplevert en het weergeven van ongepaste inhoud niet toegestaan. De advertentie en website moeten ook voldoen aan eventuele extra beperkingen die gelden voor de landen die worden getarget. Raadpleeg de inhoudsrichtlijnen inzake alcohol voor volledige informatie over dit beleid.

We evalueren ons advertentiebeleid doorlopend om ervoor te zorgen dat het effectief blijft. We hebben besloten het beleid inzake alcohol te wijzigen om meer adverteerders te helpen AdWords te gebruiken voor de promotie van hun producten.