1. Wonder Wheel gebruiken

Wonder Wheel is een eenvoudig hulpprogramma dat is ontworpen om u te helpen onderwerpen en uitdrukkingen te vinden die gerelateerd zijn aan een zoekopdracht waarin u geïnteresseerd bent. U kunt het hulpprogramma gebruiken om ideeën te genereren over het uitbreiden van uw campagnes door middel van toevoeging van advertentiegroepen die meerdere onderwerpen targeten. Klik op 'Meer opties' op een pagina met zoekresultaten van Google om een vervolgkeuzelijst met opties weer te geven. Daarin vindt u Wonder Wheel.Als u bijvoorbeeld artikelen en benodigdheden voor huisdieren aanbiedt, kan Wonder Wheel u als volgt helpen:De oorspronkelijke zoekopdracht 'katten' is gerelateerd aan de zoekopdracht 'raskatten':U kunt deze zoekopdracht al gebruiken als onderwerp van de volgende advertentiegroep. De lijst met zoekwoorden bevat zowel algemene termen (raskatten en kattenrassen) als specifieke rassen (Perzische, Siamese enzovoort).

Let ook op de zoekresultaten die rechts worden weergegeven. Steeds wanneer u op een ander onderwerp klikt, worden de resultaten bijgewerkt:Waarom zou u deze resultaten niet gebruiken om meer websites te vinden die u zou kunnen toevoegen als extra plaatsingen?

2. Suggesties voor plaatsingen verkrijgen via Google Analytics

Als u Google Analytics gebruikt om verkeer naar uw site bij te houden, kunt u met de gegevens van de categorie 'Verwijzende sites' (onder 'Verkeersbronnen') de webpagina's identificeren waarop gebruikers naar uw site worden verwezen.Omdat gebruikers de link volgen van de verwijzende pagina naar uw site, is de inhoud van de verwijzende pagina waarschijnlijk gerelateerd aan uw site en zijn de bezoekers van de verwijzende pagina geïnteresseerd in de inhoud van uw site en mogelijk ook in uw producten en services. Zo kunt u verkeersbronnen identificeren die wellicht interessante plaatsingen zouden kunnen worden voor uw advertenties in het Display Netwerk.

3. Plaatsingen ontwikkelen met Ad Planner

U kunt Double Click Ad Planner gebruiken om siteverkeerstatistieken te verzamelen op internet en de gegevens te filteren op locatie, taal, demografische parameters, interessecategorie enzovoort.* Ad Planner is daarom een interessant hulpprogramma voor het maken van lijsten met plaatsingen voor campagnes in het Display Netwerk. Met Ad Planner kunt u de favoriete pagina's van uw doelgroep identificeren of sites waarop uw advertenties door een grote groep gebruikers kan worden gezien.

We hopen dat u deze hulpprogramma's nuttig zult vinden en dat ze u kunnen helpen bij het maken en uitbreiden van uw campagnes in het Display Netwerk.

* Houd er rekening mee dat bepaalde opties voor gegevenssegmentering niet beschikbaar zijn in Tsjechië.