Stel dat u naar uw werk rijdt en het motorcontrolelampje gaat branden. Nadat u de auto aan de kant heeft gezet en de sleepdienst heeft gebeld, realiseert u zich dat u een andere auto nodig heeft om naar uw werk te gaan en te gebruiken terwijl de uwe wordt gerepareerd. U pakt uw telefoon en zoekt naar 'autoverhuurbedrijf', in de hoop er een in de buurt te vinden. In een advertentieresultaat op Google Zoeken ontdekt u dat u slechts een halve kilometer bent verwijderd van een vestiging van Enterprise Rent-A-Car. De blauwe afstandsmarkering geeft duidelijk aan dat Enterprise ongeveer 0,5 kilometer bij u vandaan is. U klikt op het telefoonnummer dat in de advertentie wordt vermeld en wordt onmiddellijk doorverbonden met het autoverhuurbedrijf. Al snel is een medewerker van Enterprise op weg om u op te pikken.

Om hun klanten beter van dienst te zijn maakt Enterprise Rent-A-Car gebruik van de nieuwe hyperlokale advertentiefunctie van Google voor mobiele advertenties waarmee lokaal relevante advertenties en afstandsgegevens worden weergegeven zodat gebruikers kunnen bepalen hoe dicht in de buurt van een bedrijf ze zich bevinden. Deze krachtige advertentiefunctie levert op de juiste plaats en het juiste tijdstip gegevens tot op straatniveau over uw bedrijf.

'Aangezien Enterprise Rent-A-Car lokale vestigingen en vestigingen op luchthavens heeft binnen een straal van 15 kilometer voor 90 procent van de Amerikaanse bevolking, is de hyperlokale advertentiefunctie uitermate geschikt om onze klanten te helpen ons te vinden wanneer ze ons het meeste nodig hebben', zegt Laura Bryant, woordvoerder voor Enterprise.Met hyperlokale afstandsgegevens wordt de advertentie-indeling met locatie-extensies uitgebreid met een markering waarin de afstand tussen de gebruiker en uw bedrijfslocatie wordt aangegeven. Met deze visuele aanduiding worden klanten die onderweg zijn en op het punt staan een aankoop te doen, onmiddellijk geholpen. Ze weten dat uw bedrijf in de buurt is, waardoor er meer verkeer naar uw bedrijf kan worden geleid en er meer inkomsten voor uw bedrijf kunnen worden gegenereerd. Gebruikers zien de hyperlokale advertenties alleen als ze zich voor het delen van hun locatie hebben aangemeld op Google.nl. En omdat de hyperlokale afstandsfunctie een aanvulling vormt op locatie-extensies, kunnen gebruikers ook gemakkelijk klikken om op een kaart te bekijken waar uw bedrijf zich bevindt en om uw bedrijf rechtstreeks te bellen.

Hyperlokale afstandsgegevens zijn automatisch ingeschakeld voor locatie-extensies en
vereisen geen aanvullende configuraties, zodat u moeiteloos hyperlokaal kunt adverteren met uw bestaande locatie-extensies. Campagnes moeten ook zijn aangemeld voor weergave op iPhones, Android-telefoons of andere mobiele apparaten met volledige internetbrowser. De advertentie-indeling is alleen beschikbaar in het zoeknetwerk van Google en in landen die ondersteuning bieden voor advertentie-indelingen met locatie-extensies. Adverteerders krijgen alleen kosten in rekening gebracht wanneer gebruikers op de advertentie klikken om de website te bezoeken of om het telefoonnummer in de advertentie te bellen.

Google wil de mogelijkheden van lokaal adverteren op mobiele apparaten uitbreiden door innovatieve hyperlokale advertentiefuncties te ontwikkelen op basis van effectieve locatiegebaseerde advertentieweergave. Zorg ervoor dat u de volgende spannende ontwikkelingen in hyperlokaal adverteren van het Google-team voor mobiele advertenties niet mist.

Artikel door Surojit Chatterjee, Product Manager voor mobiele advertenties van Google