We kondigen met trots aan dat AdWords Campagne Experimenten (ACE) nu wereldwijd beschikbaar is. ACE is een gratis hulpprogramma waarmee u gemakkelijk en nauwkeurig de impact van wijzigingen in uw zoekwoorden, biedingen, advertentiegroepen en plaatsingen kunt testen en meten.

Hoe ACE u kan helpen

In de afgelopen drie maanden hebben adverteerders die deelnamen aan onze bètatest gemeld dat ACE hen meer zekerheid heeft gegeven over de impact van hun campagnewijzigingen. Zo wordt het gemakkelijker en minder risicovol om verschillende strategieën te proberen en vaker optimalisaties uit te voeren.

Zonder ACE evalueert u gewoonlijk optimalisaties door belangrijke statistieken vóór en twee tot vier weken na het doorvoeren van de campagnewijzigingen te vergelijken. Verschillen in die belangrijke statistieken worden beschouwd als resultaat van de wijzigingen. Schommelingen in de vraag, andere marketing- en verkooppromoties, veranderingen in de tactiek van concurrenten en zelfs wijzigingen in het weer kunnen echter tot complicaties leiden.

Met ACE wordt uw experimentele campagne uitgevoerd naast de oorspronkelijke campagne in een gelijktijdige split-test. U bepaalt het percentage verkeer dat aan elke split wordt toegewezen en welke wijzigingen u wilt testen. Met deze split-benadering kunt u kortere tests uitvoeren die starten en stoppen wanneer u dat wilt en hoeft u zich minder zorgen te maken over de invloed van seizoenstrends en andere factoren op uw resultaten. U krijgt nauwkeurigere impactschattingen en meer mogelijkheden gedurende het jaar om de prestaties te testen en te verbeteren. U kunt experimenten instellen voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk.

Binnenkort zien alle adverteerders ACE bij 'Campagne-instellingen' wanneer ze zich aanmelden bij AdWords. Raadpleeg de Veelgestelde vragen in het Helpcentrum voor meer informatie over het gebruik van ACE.

Ondersteuning voor trackingsoftware van derden

Als u trackingsoftware van derden gebruikt met AdWords, kunt u de ValueTrack-parameter {aceid} in uw bestemmings-URL gebruiken om vast te stellen welke klikken afkomstig waren uit de controlesplit en de experimentsplit van een campagne. U kunt de gegevens vervolgens segmenteren en vergelijken om inzicht te krijgen in de impact van een experiment op de statistieken die beschikbaar zijn in uw trackingsysteem. Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie.