Het einde van de wereldbeker voetbal is (helaas) in zicht. Er staat ons nog een spannende finale te wachten, maar het grootste succesverhaal van deze wereldbeker kennen we al: Paul de octopus.Paul is twee jaar oud, geboren in Engeland, en woont in het Duitse Oberhausen. Hij is dit jaar uitgegroeid tot een ware voetballegende door het resultaat van alle wedstrijden van onze oosterburen Duitsland correct te voorspellen. Met Google Insights for Search kunnen we de onverwachte mediacarrière van Paul in de wereld en in Nederland op de voet volgen.

Wereldwijd:Nederland:Het verlies van Duitsland tegen Spanje heeft heel wat emoties losgewekt, terwijl ook Paul deze uitslag op 6 juli had voorspeld. De toename van het aantal zoekopdrachten naar Paul de octopus op die dag is dan ook duidelijk waarneembaar.

Dit voorbeeld toont nog maar eens aan hoe belangrijk zoekmachinestatistieken kunnen zijn bij het voorspellen van trends, en hoe u daar als adverteerder handig op in kunt spelen met uw AdWords-campagnes.

De toekomst van Paul is momenteel nog onzeker. Dierenrechtenorganisaties vragen om zijn vrijlating, maar één ding staat vast: de bookmakers en de fans hebben alleszins met veel belangstelling gekeken naar Pauls voorspelling voor de finale. Of hij het ook bij het rechte eind heeft zien we op zondag...

Tip: Indien u octopus knuffeldieren verkoopt, raden we u aan een nieuwe, grootschalige, globale campagne op te zetten. Succes gegarandeerd...