Eind september hebben we een bètaversie van het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden uitgebracht. Met het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden kunt u op een nieuwe, gestroomlijnde manier extra zoekwoorden vinden en deze toevoegen aan uw account. Eerder boden we twee aparte hulpprogramma's aan waarmee u uw zoekwoordenlijst kon uitbreiden. Het Hulpprogramma voor zoekwoorden genereerde zoekwoorden op basis van de inhoud van de URL, woorden of woordgroepen die u in het hulpprogramma opgaf. Het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten gaf daadwerkelijk gebruikte Google-zoekopdrachten weer die relevant waren voor de bestemmingspagina's van uw site, zodat u inzicht kreeg in nieuwe zoekwoorden waarvan u zou kunnen profiteren. Met het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden kunt u zoeken op woorden of woordgroepen, websites en zelfs categorieën (indien beschikbaar) en de resultaten ontvangen die eerder door beide hulpprogramma's afzonderlijk werden gegenereerd.

Deze bètaversie is de eerste stap richting een uiteindelijk permanente overgang van de eerdere versie van het Hulpprogramma voor zoekwoorden naar de vernieuwde versie. U kunt in de komende maanden heen en weer schakelen tussen de verschillende versies. We zullen een nieuw bericht in dit blog plaatsen wanneer de overgangsperiode is afgelopen en u alleen nog toegang heeft tot het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden.

We blijven in de tussentijd de bijgewerkte versie steeds verder verbeteren en zullen functies toevoegen die hopelijk nuttig blijken te zijn. Vanaf vandaag is een nieuwe functie beschikbaar waarmee u het zoekverkeer voor uw zoekwoorden beter kunt inschatten. Selecteert hiervoor specifieke zoekwoorden in de lijst met suggesties en klik op de knop 'Schatting van zoekverkeer'.Nu kunt u de advertentiegroep selecteren waaraan u die zoekwoorden wilt toevoegen en de gemiddelde geschatte CPC, het totale aantal geschatte klikken en de totale geschatte kosten bekijken voor de zoekwoorden die u in het vorige scherm heeft geselecteerd.U kunt nu dus zien hoe uw zoekwoorden zouden kunnen presteren in een specifieke advertentiegroep en niet alleen in een volledige zoekwoordenlijst. Schattingen van zoekwoordverkeer in de context van een advertentiegroep kunnen u een beter beeld geven van hoe vaak uw advertenties kunnen worden weergegeven en hoe ze zouden kunnen presteren.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat we vanwege deze wijzigingen bepaalde kolommen verwijderen die u eerder aan uw resultaten in het Hulpprogramma voor zoekwoorden kon toevoegen: Geschatte gemiddelde CPC, Geschatte CTR, Geschatte advertentiepositie, Geschatte vertoningen, Geschatte klikken en Geschatte kosten. Hoewel u in de bijgewerkte versie van het hulpprogramma geen toegang meer heeft tot deze kolommen, kunt u bijna al deze gegevens in de context van een advertentiegroep bekijken. Als u bent geïnteresseerd in zoekverkeerschattingen op zoekwoordniveau, kunt u die bekijken via het zelfstandige hulpprogramma Verkeerschatter, dat ook is voorzien van een nieuwe, intuïtievere interface. Als u de Verkeerschatter wilt gebruiken, klikt u op de link 'Meer hulpprogramma's' in het gedeelte 'Hulpprogramma's' van het tabblad 'Mogelijkheden' in uw account.