Zoals zovelen van u zijn we erg benieuwd naar de introductie van de iPad van Apple en de mogelijkheden die tabletcomputers kunnen bieden. Innovatieve producten zoals de iPad vormen de voorhoede van een hele nieuwe generatie apparaten die het bekijken van informatie en inhoud veel gemakkelijker en leuker beloven te maken.

In het afgelopen jaar hebben we er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat onze advertentieproducten ook goed werken op een ander soort nieuwe apparaten: mobiele telefoons met volledige internetbrowser zoals de iPhone en Android-telefoons. Deze mobiele apparaten zijn immens populair geworden en bieden adverteerders mogelijkheden om hun bereik te vergroten en fantastische resultaten te behalen. Aangezien inmiddels 50% van de mobiele zoekopdrachten wordt uitgevoerd op dergelijke telefoons, kan het voor adverteerders erg waardevol zijn om deze gebruikers te bereiken.

De iPad lijkt in veel opzichten meer op dit soort mobiele apparaten dan op desktop- en laptopcomputers. Een iPad beschikt over een mobiel besturingssysteem en een touchscreen en er kunnen mobiele toepassingen op worden geïnstalleerd. Bovendien zijn iPads draagbaar en daarmee geschikt om onderweg mee op internet te surfen. We hebben daarom besloten de iPad nu als mobiel apparaat toe te voegen aan AdWords. Dat betekent dat u als AdWords-adverteerder het bereik van uw huidige advertentiecampagnes nu gemakkelijk kunt uitbreiden naar dit nieuwe apparaattype.

Als u uw advertenties wilt laten weergeven op nieuwe mobiele apparaten zoals de iPad, zorgt u ervoor dat de optie 'alle mobiele apparaten' is geselecteerd in uw campagne-instellingen in het gedeelte 'Netwerken en apparaten'. U kunt ook de standaardinstelling 'Alle beschikbare apparaten' gebruiken.Als u specifiek de iPad wilt targeten, zult u nog even moeten wachten tot onze engineers hun laatste tests voor deze optie hebben afgerond. Deze optie zal binnenkort worden weergegeven wanneer u 'Alleen specifieke mobiele apparaten targeten' selecteert. Als u uw AdWords-instellingen juist zo heeft ingesteld dat uw advertenties niet worden weergegeven op dit soort mobiele apparaten, worden ze ook niet weergegeven op de iPad.

Apparaten zoals de iPad staan nog in de kinderschoenen en kunnen zich volledig anders ontwikkelen dan we op dit moment kunnen voorzien. We blijven deze ontwikkelingen daarom volgen en zullen er hoe dan ook voor zorgen dat we onze adverteerders altijd het bereik, de controle en de mogelijkheden geven die ze nodig hebben om goede resultaten met hun advertentiecampagnes te bereiken.