Als u uw AdWords-campagnes efficiënter wilt maken, is het belangrijk dat u weet wat voor mensen uw website bezoeken. In dit bericht laten we u zien hoe u Google Analytics kunt gebruiken om uw websiteverkeer te analyseren en uw AdWords-campagnes te optimaliseren.

Wie bezoekt uw site?


Gebruikers bezoeken websites steeds vaker via mobiele telefoons met volledige internetbrowser. Deze gebruikers zoeken wellicht andere informatie of willen sneller een bepaalde actie uitvoeren dan gebruikers die uw site vanaf een desktopcomputer bezoeken. Weet u hoeveel gebruikers uw site bezoeken via mobiele apparaten?

Dat kunt u heel snel uitzoeken met Google Analytics door het rapport 'Mobiele apparaten' in het rapportgedeelte 'Bezoekers' te bekijken. Als het grootste deel van uw verkeer afkomstig is van iPhones en Android-telefoons, zorgt u ervoor dat uw AdWords-campagnes datzelfde publiek bereiken. U moet daarvoor in uw campagne-instellingen opgeven dat uw advertenties moeten worden weergegeven op iPhones en soortgelijke apparaten.
Wat zoeken ze precies?


Google Analytics biedt u informatie over de zoekwoorden in het zoeknetwerk die het meeste verkeer van mobiele apparaten naar uw website hebben gegenereerd. Selecteer 'Zoekwoord' als de secundaire dimensie in het rapport 'Mobiele apparaten' om te bekijken waarnaar mensen zoeken. U kunt profiteren van deze inzichten door een aparte mobiele campagne met deze zoekwoorden op te zetten en hieraan op mobiele gebruikers getargete advertentieteksten toe te voegen.Waar gaan ze naartoe?


Klanten die onderweg zijn, zoeken wellicht naar andere informatie op uw website dan klanten die een desktopcomputer gebruiken. Met Google Analytics kunt u precies zien in welke opzichten het gedrag van mobiele klanten op uw website verschilt van dat van andere gebruikers. Maak een geavanceerd segment voor mobiele apparaten en pas het toe op de inhoudsrapporten. U kunt uw AdWords-campagnes vervolgens optimaliseren door speciale campagnes voor mobiele gebruikers op te zetten met een andere URL als bestemmingspagina. Als de meest bezochte pagina voor mobiele gebruikers bijvoorbeeld de websitepagina is waarop ze een winkel in de buurt kunnen vinden, kunt u die URL instellen als uw bestemmingspagina.
Aan de slag


We hopen dat deze tips u helpen uw advertenties mobiel te maken. Als u aan de slag wilt met Google Analytics, klikt u hier.