Stel dat u een reisorganisatie bent en gebruikers tijdens het vakantieseizoen probeert te interesseren in tropische Caraïbische bestemmingen. Gebruikers kunnen uw website bezoeken, bladeren door de aanbiedingen en nadenken over het boeken van een reis, maar uiteindelijk besluiten dat de aanbieding nog steeds niet aantrekkelijk genoeg is. Ze gaan dan weer zoeken op internet. Als u later besluit korting te geven op reizen naar de Caraïben, hoe kunt u deze gebruikers die al hebben aangegeven dat ze zijn geïnteresseerd in reizen naar die bestemming, dan opnieuw bereiken?

Om dit mogelijk te maken stellen we vanaf deze week een functie met de naam remarketing beschikbaar voor al onze adverteerders. Remarketing is beschikbaar voor campagnes in het inhoudsnetwerk van Google en is een eenvoudige manier om beter in contact te komen met gebruikers op basis van hun eerdere interacties met uw website.

Remarketing werkt goed voor veel verschillende soorten adverteerders, ongeacht of ze merkbekendheid willen vergroten of meer klikken en verkopen willen genereren, en ongeacht of ze weergave- of tekstadvertenties gebruiken. De functie is nu beschikbaar voor alle AdWords-adverteerders.

Via het nieuwe tabblad 'Doelgroepen' in AdWords kunt u gemakkelijk een remarketingcampagne instellen voor het inhoudsnetwerk van Google. Met een remarketingcampagne kunt u profiteren van dezelfde functies en rapporten als voor uw andere AdWords-campagnes. Het is gewoon een nieuwe manier om de beste doelgroep voor uw advertentie te bereiken.

Hier volgt een voorbeeld van hoe het werkt. Stel dat u deel uitmaakt van een basketbalteam dat kaartjes heeft die u wilt verkopen. U kunt een codefragment op de pagina met kaartjes op uw website plaatsen waarmee u later relevante advertenties voor kaartjes (zoals last-minute kortingen) kunt weergeven voor iedereen die die pagina bezoekt, terwijl ze daarna bladeren op andere sites in het inhoudsnetwerk van Google. Op dezelfde manier kunt u advertenties weergeven in het inhoudsnetwerk van Google voor iedereen die uw merkkanaal op YouTube bezoekt of die op de advertentie op uw YouTube-startpagina klikt (als u beschikt over een van beide).

U kunt meerdere remarketingcampagnes tegelijk uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld kaartjes met korting aanbieden aan gebruikers die uw pagina met kaartjes eerder hebben bezocht, advertenties voor VIP-pakketten weergeven voor gebruikers die op uw pagina 'Hoe bereik ik het stadion' hebben geklikt en advertenties voor een uitverkoop van teammerchandise weergeven voor gebruikers die uw YouTube-merkkanaal eerder hebben bezocht.

Remarketing is een geweldige manier waarop bedrijven gebruikers kunnen bereiken die zeer waarschijnlijk zijn geïnteresseerd in hun advertenties en speciale aanbiedingen. Met deze functie kunnen adverteerders en websites een hoger rendement behalen.

Het betekent ook meer relevante en nuttige advertenties voor gebruikers en meer kansen om speciale aanbiedingen en kortingen te ontvangen. We willen gebruikers controle geven over de advertenties die ze zien, dus iedereen kan zich afmelden voor remarketing via Beheer van advertentievoorkeuren. Ons remarketingproduct voldoet natuurlijk aan de industrienormen die zijn ontwikkeld door zelfregulerende groepen zoals IAB UK en andere vergelijkbare groepen.

Als u interesse heeft in het uitvoeren van een remarketingcampagne, kunt u hier meer informatie vinden.

Houd er rekening mee dat remarketing voor alle adverteerders in fases beschikbaar zal worden gesteld gedurende de komende week.