Met het inhoudsnetwerk van Google, onze vermaarde technologie voor targeting en onze hulpprogramma's voor adverteren kunt u miljoenen internetgebruikers bereiken in ons uitgebreide netwerk met kwalitatief hoogwaardige sites.

Meer informatie over het inhoudsnetwerk van Google vindt u op deze pagina.

Als u optimaal wilt profiteren van uw marketingbudget, volgt u de volgende eenvoudige richtlijnen om succesvolle campagnes in het inhoudsnetwerk te maken en te beheren.

Zorg voor een goede basis: zet meteen een succesvolle campagne op

1. Kies de juiste targetingoptie om uw campagnedoelen te bereiken: gebruik contexttargeting
met zoekwoorden die op thema zijn gegroepeerd om direct response-doelen te behalen. Gebruik
positietargeting voor branding-doelen om specifieke domeinen en pagina's te bereiken.

2. Maak afzonderlijke campagnes voor meer controle: beheer zoek- en inhoudscampagnes afzonderlijk om zoekwoorden, posities, biedingen en budgetten voor het inhoudsnetwerk aan te passen. Hiermee kunt u inhoudsstrategieën testen zonder dat dit effect heeft op de prestaties van uw zoekcampagne.

3. Meet uw conversies en houd ze bij: stel de functie Conversies bijhouden in voor uw volledige account (dus ook voor uw inhoudscampagnes). Met Conversies bijhouden kunt u uw CPA (kosten per acquisitie) meten voor elke advertentiegroep en elke positie. U kunt met deze gegevens vervolgens weloverwogen optimalisatiebeslissingen nemen. U kunt meer dan één conversiedoel instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld bijhouden door welke advertenties de meeste registraties voor uw nieuwsbrief worden gegenereerd en door welke advertenties de meeste verkopen worden gegenereerd.

Wijs uw klanten de weg: maak het mensen gemakkelijk om op uw aanbod te reageren

4. Stimuleer acties via pakkende advertenties: trek de aandacht van potentiële klanten met uw advertentie door unieke verkooppunten en acties te promoten met aansprekende en beschrijvende berichten. Neem calls-to-action op in uw advertentie om een gewenste actie na het klikken aan te moedigen.

5. Kies logische bestemmingspagina's voor datgene waarvoor u adverteert: zorg voor een goede ervaring en houd potentiële klanten geïnteresseerd door uw advertentie te koppelen aan een bestemmingspagina die rechtstreeks aansluit bij de aanbieding of het product in uw advertentie.

6. Elimineer afleidingen en maak de weg vrij voor conversies: bied gebruikers een eenvoudige route voor het vinden van het product of de aanbieding in uw advertentie. Plaats de knop met uw call-to-action boven aan de bestemmingspagina (boven de vouw) om de knop goed zichtbaar te maken.

Bijhouden, verfijnen en snoeien: houd de prestaties bij en breng waar nodig wijzigingen aan

7. Evalueer prestaties op positieniveau: bekijk waar uw advertenties worden weergegeven. Ga hiervoor naar het tabblad 'Netwerken' of voer een positieprestatierapport uit. Besteed meer tijd aan het evalueren van sites die u het meeste geld kosten.

8. Breid uw bereik uit door successen elders toe te passen: zoek uit waar uw advertenties goed presteren. Maak vervolgens vergelijkbare advertentiegroepen en target hieraan gerelateerde posities om meer potentiële gebruikers in het inhoudsnetwerk te bereiken.

9. Verfijn uw advertentiegroepen voor een beter ROI: verbeter wat niet werkt door biedingen te verlagen voor slecht presterende posities, ongewenste posities uit te sluiten en uw targeting te verfijnen door uitsluitingszoekwoorden toe te voegen.

10. Automatische optimalisatie met de Conversion Optimizer: de Conversion Optimizer is een gratis hulpprogramma waarmee u uw biedingen automatisch kunt beheren, zodat u de meeste conversies kunt genereren ter waarde van of onder uw maximum CPA. Implementeer de functie Conversies bijhouden om te profiteren van het gemak van de Conversion Optimizer.