Hoewel AdWords een zelfserviceprogramma is, begrijpen we dat het best lastig kan zijn om op het juiste moment de juiste informatie te vinden wanneer u net bent begonnen met adverteren.

Daarom voorziet AdWords in een aantal ondersteuningskanalen die u helpen bij verschillende soorten vragen. Maar niet al onze adverteerders zijn bekend met de verschillende kanalen. Het leek ons daarom een goed idee u een overzicht te geven van de verschillende soorten informatie en de plaatsen waar u die kunt vinden.

AdWords Helpcentrum

In het officiële AdWords Helpcentrum vindt u tips en handleidingen voor het gebruik van AdWords en andere antwoorden op veelgestelde vragen. De informatie in het AdWords Helpcentrum is als volgt onderverdeeld:

- Basisbeginselen van AdWords, zoals de basisprincipes van het programma en de AdWords-handleiding voor beginners.
- Informatie over advertentiecampagnes, bijvoorbeeld over advertenties, zoekwoorden, campagne-instellingen en instellingen van advertentiegroepen.
- Informatie over het bereiken van uw doelgroep, bijvoorbeeld over taal- en locatie-instellingen en advertentie-extensies.
- Informatie met betrekking tot grote accounts, bijvoorbeeld over AdWords Editor en Mijn Klantencentrum-accounts.
- Algemene informatie over een AdWords-account, bijvoorbeeld over de navigatie binnen het account, facturen en betalingen en hulpprogramma's van AdWords.
- Informatie over de resultaten van uw advertenties, bijvoorbeeld over hun positie en kwaliteit, het bijhouden en het verbeteren van de prestaties.
- Informatie over budgetten en biedingen, bijvoorbeeld over accountkosten, het campagnebudget en bieden.

U kunt ook het zoekvak gebruiken om naar relevante informatie te zoeken.

AdWords Informatiecentrum

Het Informatiecentrum bevat multimediale AdWords-lessen voor adverteerders, niet alleen voor beginners maar ook voor experts en voor wie het basisexamen Google AdWords wil halen. Of u nu net bent begonnen met AdWords, uw advertentieprestaties wilt verbeteren of uw kennis van AdWords probeert te vergroten, u vindt hier lessen die u in uw eigen tempo kunt volgen.

Helpforum van AdWords

Het Helpforum van AdWords is een online community waar AdWords-gebruikers vragen stellen en beantwoorden over uiteenlopende onderwerpen. Het biedt adverteerders een platform voor informatie-uitwisseling waarop zij AdWords-vragen, -ervaringen en -successen kunnen bespreken. Dit maakt het Helpforum tot de ideale plaats om snel antwoorden op uw vragen te vinden en nieuwe tips en trucs te leren. Het Helpforum bevat discussiecategorieën voor de volgende zaken:

- Ik zie mijn advertentie niet.
- Advertentiepositie en -prestaties.
- Campagnebeheer.
- Advertentiegoedkeuring en -beleid.
- Facturering en betaling.
- Google Analytics en Conversies bijhouden.
- Nieuws en evenementen.

Als u wilt weten hoe u kunt deelnemen aan dit soort discussies, kijkt u in de handleiding 'Aan de slag'. Als u al bent geregistreerd bij het Helpforum, kunt u zich gewoon aanmelden en een vraag plaatsen.

Online AdWords-lessen

Online AdWords-lessen zijn gratis online seminars die worden gegeven door AdWords-specialisten. Ze zijn bedoeld om u te adviseren en instrueren over het stimuleren van uw bedrijvigheid met AdWords. U kunt interactieve live presentaties over uiteenlopende onderwerpen bijwonen, waardoor u meer inzicht in uw AdWords-account krijgt en het effectiever kunt beheren.

U kunt ook opnamen van live uitgezonden lessen over verschillende onderwerpen volgen. Houd onze online kalender in de gaten waar u binnenkort meer informatie kunt verwachten over de geplande lessen.

Inside AdWords Blog

Last but not least is er ons Inside AdWords Blog, dat adverteerders voorziet van nieuws, informatie en tips over AdWords.

Tip: u vindt ook ondersteunende video's over AdWords op het Google Business Channel op YouTube.