Voor elke zoekopdracht wordt uw advertentie weergegeven op basis van het Google-domein dat door gebruikers is bezocht (met extensies zoals ‘.ie’, ‘.com’, enzovoort), de zoekopdracht die door gebruikers is ingevoerd (‘bloemen bezorgen Amsterdam’), het IP-adres van gebruikers of de voorkeurstaal van gebruikers op Google-pagina's.

Om uw campagnes beter te kunnen beheren en te zorgen dat ze relevanter zijn voor u én de uiteindelijke kopers, kunt u het beste uw AdWords-account structureren door afzonderlijke campagnes te maken, met voor elke campagne een eigen specifieke targeting. Op basis van de locatie waar u uw producten levert, kunt u instellen dat uw AdWords-campagne moet worden getarget op die landen of gebieden en/of de talen die uw potentiële kopers spreken. De opties voor locaties en talen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Hieronder vindt u enkele voorbeelden hiervan.

• Als u producten wereldwijd verzendt, wilt u uw campagne wellicht instellen voor Engelssprekende klanten wereldwijd. In dit geval kunt u uw campagne targeten op 'Alle landen en gebieden' en kunt u Engels als taalvoorkeur instellen.
• Het kan ook zijn dat u uw campagnes wilt targeten op een lijst met landen waarin dezelfde taal wordt gesproken. Als uw website bijvoorbeeld in het Spaans wordt weergegeven en u producten wereldwijd levert, kunt u uw campagnes instellen op Spaans en alleen targeten op Spanje en landen in Latijns-Amerika.
• Daarnaast kunt u uw campagne instellen voor specifieke landen, gebieden of steden en specifieke talen. U kunt uw advertenties bijvoorbeeld targeten op Nederlandssprekenden in Nederland. U kunt ook in de stad Brussel targeten op Nederlands- en Franssprekenden, omdat in deze stad beide talen gesproken worden. Voor de regio's of plaatsen die u heeft gekozen, wordt de naam onder uw zichtbare URL weergegeven.

Als u een van de bovenstaande opties wilt instellen, heeft u alleen toegang tot het tabblad Campagnes in uw AdWords-account nodig. Klik vervolgens op het gedeelte Instellingen. Daarna klikt u bij Locaties op Bewerken en selecteert u uw eigen geografische targeting. U kunt de taalvoorkeur van uw campagne wijzigen door bij het gedeelte Instellingen bij Talen op Bewerken te klikken.


Als u de fysieke locatie van uw doelgroep verder wilt beperken, kunt u gebruikmaken van aangepaste targeting. U kunt de bijbehorende opties weergeven door onder het tabblad met campagne-instellingen op Bewerken te klikken en vervolgens het tabblad Aangepast op de volgende pagina te openen. De volgende opties voor aangepaste targeting zijn beschikbaar:

1) Punt op kaart: klik op een punt op de kaart of voer de naam van een locatie in. Vervolgens definieert u het gebied rondom de locatie waarin uw advertenties moeten worden weergegeven door de straal in te voeren (in mijlen of kilometers). Als u bijvoorbeeld bloemen in Amsterdam bezorgt, maar dan alleen in het centrum van de stad en in de omliggende gebieden, voert u ‘Amsterdam’ in als het beginpunt en selecteert u ‘10 kilometer’ als de straal.
2) Aangepaste vorm: definieer uw gebied door op verschillende punten in de kaart te klikken en zo het aangepaste gebied te definiëren waarin u uw advertenties wilt weergeven. Als u bijvoorbeeld bloemen in een aantal geselecteerde specifieke plaatsen in de buurt van Amsterdam bezorgt, kunt u een kaartvorm op basis van deze locaties maken. Klik eenvoudig op de weergegeven kaart en sleep om verschillende coördinaten te maken, zoals hieronder wordt weergegeven.

3) Bulk: u kunt een lijst met locaties maken door landen, provincies, steden en postcodes voor maximaal 100 locaties in te voeren.
Vergeet niet de wijzigingen in de targeting van uw campagne op te slaan met de knop Opslaan onder aan de pagina. Hier wordt ook de link Gebieden in geselecteerde locaties uitsluiten weergegeven. Als u op deze link klikt, kunt u de locaties uitsluiten waarin uw advertenties worden weergegeven. U doet dit door in de beschikbaar lijst naar de gewenste locatie te bladeren en deze te selecteren.

Tip: Als u meer informatie wilt over het instellen van de targeting van uw AdWords-campagne zodat u uw klanten beter kunt bereiken, gaat u naar het Helpcentrum.