Insights for Search is ons gratis hulpprogramma dat u inzicht verschaft in waar de wereld naar op zoek is op Google. Of u nu nadenkt over een lange-termijnstrategie of enkel uw lijsten met zoekwoorden in AdWords wilt uitbreiden, Insights for search kan u daarbij helpen.

Met behulp van Insights for Search kunt u een advertentieboodschap kiezen die inspeelt op de huidige interessetrends. Bijvoorbeeld, als u een autohandelaar bent, kunt u het programma gebruiken om na te gaan of u zich in uw advertentiecampagnes moet richten op een laag brandstofverbruik, de veiligheid van de auto of op de prestaties van de motor om zoveel mogelijk aandacht te trekken.Behalve trends weergeven gedurende een periode van jaren, vertelt Insights for Search u ook of er sprake is van seizoentrends in de interesse voor uw producten en services. Zo kunt u zien wanneer uw potentiële klanten gaan zoeken naar skivakanties, Sinterklaascadeaus of een autoverzekering.
Overweegt u nieuwe markten aan te boren met uw producten? Insights for Search is een nuttig hulpprogramma als u wilt achterhalen wat per land het interesseniveau is voor uw producten. Als distributeur van Franse wijn kunt u zien in welke staten van de VS de meeste vraag is naar Franse wijn.
Als merkeigenaar vraagt u zich wellicht af hoe uw merk over langere tijd presteert ten opzichte van uw concurrenten. Tevens kunt u inzicht krijgen in het effect van uw campagnes op de merkbekendheid. Zie het voorbeeld hieronder van de merken Nike, Adidas en Puma.Insights for Search kan u helpen met het identificeren van bedreigingen en mogelijkheden voor uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld een reisbureau heeft, kunt u in het oog houden welke bestemmingen populairder en welke minder populair worden, zoals bijvoorbeeld Mexico zoals u hieronder kunt zien.
Tip: Ga voor meer informatie over hoe Insights for Search werkt naar het Helpcentrum, waar u bijvoorbeeld meer te weten kunt komen over de functies en instellingen.