Eerder dit jaar meldden we onze plannen om de meting van conversies voor campagnes met weergaveadvertenties in het inhoudsnetwerk van Google te verbeteren. Vandaag kondigen we een nieuwe functie, view-throughconversierapportage, aan voor het inhoudsnetwerk van Google. Hiermee kunt u de waarde van uw campagnes met weergaveadvertenties beter meten.

Weergaveadvertenties zijn belangrijk voor het vergroten van naamsbekendheid en het stimuleren van aankoopinteresse. Met view-throughconversierapportage kunt u het impact van uw campagne met weergaveadvertenties beter meten voor die gevallen waarin de gebruiker uw advertentie heeft gezien, maar er niet onmiddellijk op heeft geklikt. Met view-throughconversierapportage wordt het aantal conversies gemeten dat heeft plaatsgevonden binnen 30 dagen nadat uw weergaveadvertentie waarvoor geen advertentieklik is gegenereerd.

Als u view-throughconversierapportage gebruikt, kunt u de prestaties van uw campagne in het inhoudsnetwerk van Google gemakkelijker vergelijken met de prestaties van uw andere campagnes met weergaveadvertenties. Deze functie kan u ook helpen bepalen wat de beste manieren en plaatsen zijn om te adverteren, hoe u uw campagnes met weergaveadvertenties het beste kunt optimaliseren en hoe u uw advertentiebudget het meest effectief kunt besteden.

Hier volgt een voorbeeld van de manier waarop view-throughconversierapportage werkt: stel dat u online diervoeding verkoopt en u conversies meet op uw site voor de registratiepagina voor uw e-mailnieuwsbrief en de dankpagina van uw winkelwagentje. Als een gebruiker uw weergaveadvertentie ziet, er niet op klikt, maar vervolgens binnen de volgende 30 dagen uw site bezoekt om zich te registreren voor uw e-mailnieuwsbrief en om een paar dozijn blikken organisch kattenvoer te kopen, worden er twee view-throughconversies gerapporteerd op het tabblad 'Campagnes' in AdWords.

Vanaf vandaag kunt u naar het tabblad 'Campagnes' in AdWords gaan en de optionele kolom voor view-throughconversierapportage inschakelen. U moet Conversies bijhouden van AdWords hebben geïnstalleerd als u view-throughconversierapportage wilt gebruiken voor uw campagnes.

Voor meer informatie over view-throughconversierapportage in het inhoudsnetwerk van Google gaat u naar het Helpcentrum. We hopen dat de functie u voorziet van betere informatie over uw campagnes en u helpt om optimaal te profiteren van uw campagnes met weergaveadvertenties.