U heeft vast wel eens het bericht 'Advertenties van Google' gezien bij advertenties op internet. Dit label wordt weergegeven omdat we gebruikers inzicht willen geven in de advertenties die ze online zien en waar deze advertenties vandaan komen.

Omdat steeds meer adverteerders indelingen voor rich media-advertenties, zoals interactieve en Flash-advertenties, gebruiken, willen we gebruikers voorzien van dezelfde informatie voor die advertentie-indelingen.

Vanaf vandaag gaan we het bericht 'Advertenties van Google' toevoegen aan rich media-advertenties. We doen dit op een manier die niet opdringerig is voor uw advertentie en de site van de uitgever, maar die even gebruikersvriendelijk is als onze huidige kennisgeving 'Advertenties van Google' voor andere advertentie-indelingen.

U ziet binnenkort een kleine pictogramoverlay 'i' (voor 'informatie') in de rechterbenedenhoek van deze advertenties. De overlay wordt uitgevouwen wanneer de gebruiker de muisaanwijzer op de 'i' plaatst. Deze overlay is speciaal ontworpen voor rich media-advertenties. Het nieuwe bericht wordt weergegeven bij advertenties die zijn gemaakt door AdWords-adverteerders en verschijnt in de standaard AdSense-advertentieblokken op uw website.

Zoals voorheen worden gebruikers die op het label 'Advertenties van Google' klikken, naar een pagina gebracht waar ze meer informatie kunnen vinden over online adverteren en de advertenties die ze zojuist hebben gezien. Onze tests van deze nieuwe berichtindeling voor rich media-advertenties hebben uitgewezen dat ze informatie aan gebruikers leverden zonder de advertentieprestaties te beïnvloeden.