In onze eerdere berichten over het inhoudsnetwerk van Google hebben we de verschillende acties besproken die uw klanten online kunnen uitvoeren en hebben we uitgelegd hoe onze technologie voor contexttargeting u kan helpen deze potentiële klanten op een effectieve manier op relevante sites te bereiken.

Laten we eens kijken naar een aantal eenvoudige stappen die ervoor zorgen dat uw advertenties worden weergegeven op de meest relevante websites voor uw product of service.


Stap 1: Zorg ervoor dat uw advertenties geschikt zijn voor weergave op relevante websites!
Als u uw advertenties op relevante websites wilt weergeven, zorg er dan voor dat uw campagnes zijn aangemeld voor het inhoudsnetwerk. Dit doet u als volgt:
1. Meld u aan bij uw AdWords-account op http://adwords.google.nl.
2. Klik op de naam van de campagne die u wilt aanpassen.
3. Ga op het tabblad 'Instellingen' naar het gedeelte 'Netwerken en apparaten' en klik op 'Bewerken'.
4. Meld uw advertenties aan voor weergave in het netwerk.
5. Klik op 'Opslaan' wanneer u uw selectie heeft gemaakt.

Stap 2: Maak een sterke campagne!
Net zoals in het zoeknetwerk hangen de prestaties van uw advertenties in het inhoudsnetwerk nauw samen met de inhoud en structuur van uw campagne. Maak specifieke zoekwoorden en advertentieteksten in aparte advertentiegroepen voor elk product of elke service waarvoor u wilt adverteren. Wij zetten uw advertenties vervolgens op pagina's die relevant zijn voor uw bedrijf en uw klanten. Als u specifieke advertentiegroepen met een duidelijk thema maakt, heeft u het meeste succes in het zoek- en inhoudsnetwerk.

Stap 3: Houd uw prestaties bij!
Zodra u uw campagnes heeft aangemeld voor weergave in het inhoudsnetwerk, koppelt Google uw advertenties, op thema, aan relevante websites. U kunt in uw AdWords-account bijhouden hoe deze 'automatische plaatsingen' presteren. Selecteer het tabblad 'Netwerken' in uw campagne en klik op 'details weergeven' naast uw automatische plaatsingen om dit te bekijken. Gebruik deze weergave om de prestaties van uw advertenties te vergelijken op de verschillende sites waarop ze zijn weergegeven. De statistieken laten klikken, vertoningen, kosten en conversies/verkopen zien die uw advertenties op elke site hebben opgeleverd.


Stap 4: Besteed uw advertentiebudget slim!
U haalt het meeste uit uw advertentiebudget als u dit inzet op sites die u het meeste opleveren. Voeg deze site dan als 'gerichte plaatsing' toe. Doe hiervoor het volgende:

1. Selecteer het tabblad 'Netwerken' in uw campagne.
2. Klik op 'details weergeven' naast 'automatische plaatsingen'.
3. Selecteer de sites die u afzonderlijk wilt beheren.
4. Klik op 'Plaatsing en bod beheren'.
Op dezelfde manier kunt u ook uw biedingen verlagen op bepaalde sites of sites zelfs helemaal uitsluiten als u denkt dat uw campagne meer succes heeft als u uw budget inzet op sites die u meer opleveren.
Door deze eenvoudige stappen te volgen, krijgt u de aandacht en het resultaat dat u wilt en bereikt u klanten op internet.


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team