Met de nieuwe interface kunt u zich richten op de gegevens die u belangrijk vindt. Hiervoor kunt u hulpmiddelen zoals filters en aanpasbare kolommen gebruiken. Het is handig om meldingen te ontvangen over wijzigingen die u belangrijk vindt, in plaats van dat u zelf naar belangrijke wijzigingen in uw statistieken moet zoeken.


Daarom hebben we de nieuwe functie 'aangepaste meldingen' geïntroduceerd. Met aangepaste meldingen blijft u op de hoogte van de prestaties van uw account en ontvangt u meldingen over belangrijke wijzigingen in uw account.

Hoe stel ik een aangepaste melding in?
Stel dat u wilt weten wanneer er een piek optreedt in het aantal vertoningen voor een van uw zoekwoorden met merknaam. Ga naar de advertentiegroep met de zoekwoorden met merknaam en klik op het tabblad 'Zoekwoorden' op 'Meer acties' en 'Een aangepaste melding maken'.


Stel dat u een melding wilt ontvangen wanneer het aantal vertoningen in een advertentiegroep meer dan 20% hoger ligt dan de vorige dag. U kunt hiervoor gemakkelijk een melding instellen.

Een ander voorbeeld: u wilt mogelijk een melding ontvangen wanneer een campagne bijna het budget heeft bereikt. Als u deze melding wilt instellen, gaat u eerst naar 'Alle online campagnes'. Selecteer 'Een aangepaste melding maken' bij 'Meer acties'. U kunt een melding voor '>90% van het dagbudget uitgegeven' instellen voor een geselecteerde campagne of voor elke campagne in uw account.

Hoe ontvang ik een aangepaste melding?
Zodra u een melding heeft ingesteld, blijft AdWords controleren of er wijzigingen zijn. Nadat een melding is geactiveerd, ziet u deze in het gedeelte 'Berichten' boven aan uw account. U kunt de melding vervolgens verwijderen uit uw berichten of op 'Weergeven' klikken om de gedeelten van uw account te bekijken waarvoor de melding is geactiveerd. Als u kennisgeving per e-mail instelt, hoeft u zich zelfs niet aan te melden, maar ontvangt u een e-mail wanneer de belangrijke wijziging plaatsvindt.

Hoe beheer ik aangepaste meldingen?
Als u de meldingen wilt bekijken die u al heeft ingesteld, selecteert u 'Aangepaste meldingen beheren' in het menu 'Meer acties'. U kunt alle meldingen bekijken die u heeft ingesteld voor uw account door eerst naar het tabblad 'Campagnes' in 'Alle online campagnes' te gaan.

Wanneer u uw meldingen beheert, kunt u een aantal wijzigingen doorvoeren, zoals een melding onderbreken of verwijderen. Ten slotte kunt u kennisgeving per e-mail in- of uitschakelen voor een bepaalde melding.

De functie voor aangepaste meldingen is een van onze favoriete functies in de nieuwe AdWords-interface en we zijn enthousiast over de verschillende manieren waarop u deze meldingen kunt gebruiken. De volgende keer dat u een oogje wilt houden op uw account, kunt u dit dus door AdWords laten doen.