Vandaag kijken we in 'De nieuwe interface op donderdag' naar het tabblad 'Advertenties' in AdWords. Op het tabblad 'Advertenties' kunt u al uw advertenties bekijken en bewerken en hun status en prestaties controleren. In de nieuwe AdWords-interface heeft u toegang tot het tabblad 'Advertenties' vanuit afzonderlijke advertentiegroepen, hele campagnes of het account als geheel.

Net als in de andere tabellen in de nieuwe interface, kunt u rechtstreeks in de tabel bewerkingen uitvoeren, kolommen aanpassen en uw advertenties filteren vanaf het tabblad 'Advertenties'. Een nieuwe functie in de nieuwe interface is de mogelijkheid om advertenties weer te geven die wachten op goedkeuring. In de vorige interface kon u alleen zien of advertenties waren afgekeurd, maar in de nieuwe kunt u ook zien of advertenties wachten op beoordeling of zijn goedgekeurd. Zo weet u meteen of uw advertentie geschikt is om te worden weergegeven in het Google Netwerk.

U kunt filters gebruiken om uitsluitend de advertenties weer te geven die wachten op beoordeling. Klik op 'Filter en weergaven' en selecteer de optie 'Advertenties filteren'. Selecteer 'Goedkeuringsstatus' in de vervolgkeuzelijst en vink het selectievakje bij 'In behandeling' aan. Klik op 'Toepassen' en de tabel toont uitsluitend de advertenties die in afwachting van goedkeuring zijn.U kunt hetzelfde met afgekeurde advertenties doen. Klik in de statuskolom van een afgekeurde advertentie op het ballonpictogram als u de reden voor afkeuring wilt weten.Onlangs hebben we ook het Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties aan de nieuwe interface toegevoegd. U opent dit hulpprogramma door op 'Nieuwe advertentie' te klikken en vervolgens 'Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties' te selecteren. Als u uw campagnes altijd al wilde uitbreiden met weergaveadvertenties naast de tekstadvertenties, maar nog geen tijd heeft gehad om een compleet nieuwe weergaveadvertentie te maken, kan het Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties goed van pas komen.

We hopen dat het tabblad 'Advertenties' een goede hulp voor u zal zijn bij het beheren van uw AdWords-campagnes.

Tip: Voor meer informatie over de nieuwe interface kunt u terecht op de website voor de nieuwe AdWords interface en het Helpcentrum.