Heeft u al filters gebruikt in de nieuwe interface van AdWords? Met filters kunt u precies de gewenste gegevens in uw account bekijken. U kunt filters overal in uw account gebruiken en voor later gebruik opslaan.
Laten we eens kijken naar de fantastische dingen die u met filters kunt doen. Allereerst vindt u filters onder 'Filters en weergaven', ongeacht het tabblad waarop u zich bevindt.

Of u nu met advertentiegroepen, zoekwoorden of plaatsingen werkt, u stelt een filter altijd op dezelfde manier in. De criteria waarop u kunt filteren, hangen echter af van de gegevens die u wilt filteren. U kunt bijvoorbeeld wel zoekwoorden, maar geen advertentiegroepen op zoektype filteren.Als u een filter wilt instellen, hoeft u alleen de gewenste criteria op te geven. U kunt aanvullende regels opnemen om uw filter specifieker te maken. U kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd filters voor klikfrequentie (CTR) en gemiddelde positie instellen zodat zoekwoorden met een hoge CTR worden weergegeven op de tweede pagina met zoekresultaten. Als u hetzelfde filter opnieuw wilt gebruiken, kunt u dit opslaan door het selectievakje 'Filter opslaan' in te schakelen.

Stel dat we naar goed presterende zoekwoorden in uw account willen zoeken. We hoeven dan niet alle zoekwoorden per advertentiegroep te bekijken, maar kunnen gewoon filteren op goede prestaties. Laten we eens kijken naar zoekwoorden met een CTR van meer dan 2% en een conversiepercentage van minstens 5%.
Nadat we de lijst hebben gefilterd, kunnen we rechtstreeks in de tabel met resultaten wijzigingen aanbrengen in onze goed presterende zoekwoorden. We hoeven dus niet door te klikken naar elke afzonderlijke advertentiegroep.

Filters komen waarschijnlijk ook van pas op het tabblad 'Advertenties', waarop al uw advertenties in uw account, campagne of advertentiegroep worden weergegeven. U kunt filters als volgt gebruiken om een beter inzicht in uw campagnes te krijgen:

De Google Store bevat campagnes met twee typen bestemmingspagina's: productpagina's voor een specifiek product zoals een T-shirt, en categoriepagina's voor volledige groepen zoals alle kleding. We willen graag weten welk type pagina meer verkoop genereert. Aangezien de URL's voor onze productpagina's een andere structuur hebben dan de URL's voor onze categoriepagina's, kunnen we een filter maken dat alleen advertenties met bestemmingspagina's van het type 'categorie' weergeeft door te filteren op bestemmings-URL's die beginnen met http://www.googlestore.com/category.asp?.Met dit filter kunnen we eenvoudig de prestaties bekijken voor alle advertenties waarmee verkeer naar onze categoriepagina's wordt getrokken. We kunnen dit vergelijken met de prestaties op productpagina's. Voor de Google Store hebben we vastgesteld dat de categoriepagina's meer verkoop genereren dan de productpagina's. Op basis van deze informatie kunnen we onze campagnes verbeteren.

Met filters op het tabblad 'Advertenties' kunt u ook snel advertenties opsporen met een specifieke goedkeuringsstatus. Zo kunt u snel achterhalen welke advertenties in uw account in behandeling zijn of zijn afgekeurd.Zoals u kunt ziet, bieden filters allerlei mogelijkheden. Probeer daarom uw campagnes op verschillende manieren te bekijken. U zult versteld staan van wat u allemaal ontdekt. 

Veel plezier met de filters!