Vanaf vandaag wordt het eenvoudiger om meer interactiemogelijkheden en dynamische inhoud/beelden aan uw online advertenties toe te voegen.

In het hulpprogramma voor het maken van beeldadvertenties vindt u onze nieuwe sjablonen voor rich media- en videoadvertenties. Deze zijn ontworpen om gebruikers echt bij uw advertenties te betrekken voordat ze besluiten of ze erop zullen klikken. De online advertentiebranche gebruikt de term 'rich media' voor advertenties met 'rijke' inhoud en interactiemogelijkheden die verder gaan dan het reageren op een tekst- of beeldadvertentie (waar je alleen op kunt klikken om door te gaan naar de site). Deze hebben de volgende voordelen:

• U kunt verschillende producten in dezelfde advertentie weergeven, zodat gebruikers door uw aanbod kunnen bladeren en vervolgens gerichter kunnen klikken.
• U kunt meer met video doen met de nieuwe sjabloon voor afspeelbare videoadvertenties.
• Dankzij een nieuw hulpprogramma kunt u nu zelf meerdere bestemmings-URL's opgeven in verschillende van onze sjablonen.
• Ook kunt u deze rich media- en videosjablonen op de honderdduizenden partnersites in het Google Netwerk weergeven.

Hier ziet u enkele voorbeelden van onze sjablonen voor rich media- en videoadvertenties:


Waar vindt u het Hulpprogramma?
Als u al eens eerder afspeelbare videoadvertenties heeft gemaakt, zult u zien dat de interface voor dat soort advertenties is verwijderd. U moet nu de sjabloon voor afspeelbare videoadvertenties gebruiken om dit soort advertenties te maken. Deze sjabloon is een verbetering ten opzichte van de eerdere indeling; zo zijn er meer aanpassingsmogelijkheden en is de interface overzichtelijker geworden.

Als u het hulpprogramma wilt gebruiken, meldt u zich aan bij uw AdWords-account en kiest u in een advertentiegroep of campagne de optie 'Hulpprogramma voor het maken van beeldadvertenties' op het tabblad 'Advertentievarianten'.