In navolging van onze post op 13 januari over hoe om te gaan met deze economisch zware tijden hebben wij getracht het een en ander nog verder te verduidelijken door middel van enkele video’s (in het Engels).

In de video’s die wij u graag willen presenteren ziet u onze Country Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Matt Brittin. Aangezien de online markt in het Verenigd Koninkrijk een van de meest ontwikkelde is en Nederland/België deze markt op de voet volgen zijn de ontwikkelingen in deze markt ook zeker relevant voor u als Nederlandse/Belgische adverteerder.

Hij legt u allereerst uit hoe de recessie de online markt in het Verenigd Koninkrijk beïnvloedt en geeft hierbij interessante cijfers en een goed inzicht in de online markt en de mogelijkheden die deze nog biedt.

video

In de tweede video gaat Matt verder in op de toegevoegde waarde die Search voor u als adverteerder kan hebben. Hij gaat in op hulpprogramma’s zoals Insights for Search en legt uit dat door middel van deze tool nieuwe hoogscorende zoekopdrachten gevonden kunnen worden. Voorbeelden zijn een stijging van 80% in zoekopdrachten naar olieprijzen en zelfs een stijging van 400% in zoekopdrachten naar het afbetalen van hypotheken.


video

Ten slotte wordt er nog ingegaan op het verband tussen offline adverteren en online adverteren. Het wordt steeds belangrijker om deze twee manieren van adverteren naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Als voorbeeld wordt gegeven dat 57% van TV kijkers in het Verenigd Koninkrijk na het zien van een advertentie dit online gaan opzoeken. Daarnaast is het van belang om de prestatie van uw website en advertenties te blijven analyseren via ons gratis analyse hulpprogramma Analytics.


video

Bij vragen over de verschillende video’s verwijzen wij u graag naar ons Helpforum.