In tijden van economische neergang is het makkelijker voor goed presterende bedrijven om een kloof te slaan met de concurrentie dan in economisch betere tijden. Blijf selectief investeren in groeimogelijkheden en focus op gebieden met goede winstpercentages. Daarnaast is het van belang om op de kosten te letten en uw beslissingen op cijfers te baseren.

Hoe kan Google u helpen deze kloof te slaan? Wij hebben 5 thema's vastgesteld die u kunnen helpen deze roerige periode met succes door te komen.

Aanwezigheid op het internet

De consument keert zich meer en meer tot het internet. 52.8% van alle Belgen heeft toegang tot internet en in Nederland is dit 90.1% van de totale bevolking (www.internetworldstats.com). Deze internet penetratie geeft de consument de mogelijkheid om zelf op onderzoek uit te gaan, een mening te vormen, producten te vergelijken en te kopen. Zorg dus dat u online aanwezig bent.

Zoeken is de barometer

De zoektermen die mensen gebruiken op google.nl en google.be gelden als een barometer voor wat speelt bij de bevolking. Via Google kunnen wij hier duidelijke trends in waarnemen en zien welke termen het snelst groeien. Gebruik bijvoorbeeld Google Insights for Search en het Hulpprogramma voor zoekwoorden.

Efficiënt bereik van specifieke doelgroepen

Digitale marketing, en in het specifiek search marketing, is kosten-efficiënt en zeer relevant. Daarnaast dient het als uitstekend hulpmiddel bij de traditionele media. Met behulp van de Ad Toolkit kunt u optimaal inspelen op uw doelgroep.

Conversiedenken is de heilige graal

Gebruik de wetenschap om het maximale uit uw budget te halen door bezoekers in klanten om te toveren. Gebruik hierbij Google Analytics, Website Optimizer en/of AdWords Conversies Bijhouden.

Veel gratis hulpmiddelen die u helpen winst te maken en kosten te managen

Zorg er allereerst voor dat u online gevonden wordt door de tips op te volgen bij Webmaster Central. Meld u daarnaast aan voor het Lokale bedrijven centrum en word zichtbaar op Google Maps. Verdien geld met Google door advertenties van AdSense op uw website te plaatsen.

Indien u hier vragen en/of opmerkingen over heeft raden wij u aan om deze via het Helpforum te stellen.


Gepost door Arjan, Inside AdWords team