Het bijhouden van conversies in AdWords is een gratis hulpprogramma dat u kunt gebruiken om uw website te beheren en uw rendement op investering (ROI) met AdWords te bepalen. Met andere woorden, het helpt u te zien welke klikken leiden tot omzet of potentiële klanten op uw
website, zodat u uw uitgaven hier op kunt aanpassen.

Wanneer u weet welke klikken leiden tot conversies, kunt u zich richten op de best presterende zoekwoorden en bent u in staat de rendement op investering (ROI) van uw Google AdWords account te verbeteren. Door conversies bij te houden besteedt u uw advertentiebudget voor Google AdWords zo efficiënt mogelijk.

Welk verschil kan het bijhouden van conversies maken?

Stel u biedt online bloemen aan en u heeft twee zoekwoorden 'rozen' en 'bloemen'. 'Rozen' krijgt 1,000 vertoningen en 50 klikken en heeft een gemiddelde kost per klik (CPC) van €0,50. De klikfrequentie (CTR) voor dit zoekwoord bedraagt dus 5%.

Het zoekwoord 'bloemen' heeft aan de andere kant slechts 30 klikken ontvangen en 2000 vertoningen waarbij de kosten per klik werd verhoogd naar €1,00. De vraag hier is of in dit geval het zoekwoord 'rozen' het betere zoekwoord is. Hoe weet u welke klikken waardevoller zijn?

Voor elk bedrijf heeft een klik een andere waarde. Een actie kan een verkoop, een offerteaanvraag of iets anders zijn, dit is afhankelijk van wat u definieert. De waarde van een klik wordt bepaald door de winst die u maakt wanneer een gebruiker een actie op uw website voltooit.

Als u gebruik maakt van het bijhouden van conversies, kunt u zien dat het zoekwoord 'bloemen' minder klikken krijgt en een hogere gemiddelde CPC heeft. Dit resulteert echter in een hogere waarde voor deze adverteerder aangezien de kosten voor verkoop ofwel de kosten per conversie in werkelijkheid lager zijn dan de kosten voor het zoekwoord 'rozen', waardoor er een hogere winstmarge is en een betere ROI.

Zonder gebruik te maken van het bijhouden voor conversies, is het niet mogelijk om dit te zien binnen uw AdWords account.

Acties definiëren en het bijhouden van verschillende typen conversies geeft u meer details over hoe conversies op uw website verschijnen. Het bijhouden van conversies is ook de eerste stap om u te kwalificeren voor de Conversion Optimiser, AdWords' CPA (kost per actie) biedfunctie.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over onze blog post wil ik u graag uitnodigen om deze te stellen/plaatsen via ons Helpforum. Tevens zullen wij in een volgende post verder ingaan op hoe het bijhouden van conversies te implementeren is.


Gepost door Jan M. Veering, Account Diva